ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην Volkswagen: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Κοινοποίηση:
Volkswagen_2015_9_21_14_22_52_b2

Οι γερμανικές και οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, η εταιρεία κινδυνεύει με

πρόστιμο μαμούθ

Συνεχίζεται ο «σεισμός» από το σκάνδαλο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και στο εσωτερικό της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε σήμερα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει πλήξει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στα 78 χρόνια της ιστορίας της.

«Η Volkswagen χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, επίσης και όσον αφορά το προσωπικό της. Ανοίγω τον δρόμο για αυτό το νέο ξεκίνημα με την παραίτησή μου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βίντερκορν.

Στην δήλωση το πρώην (πλέον) στέλεχος της εταιρείας δηλώνει ότι «σοκαρίστηκε» από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδίως από την αποκάλυψη ότι ήταν δυνατή μια τέτοια κακοδιαχείριση σε τόσο μαζική κλίμακα από την εταιρεία.

Ο 68χρονος Βίντερκορν διοικούσε την αυτοκινητοβιομηχανία από το 2007. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η απόφαση για τον αντικαταστάτη του θα ληφθεί την Παρασκευή.

Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από τις αμερικανικές αρχές, ότι δηλαδή περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα της εταιρείας είναι εφοδιασμένα με ένα λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις από την Δευτέρα.

Οι γερμανικές και οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, η εταιρεία κινδυνεύει με πρόστιμο που θα μπορούσε να αγγίξει και τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η μετοχή της υποχώρησε κατά 20% χθες.

Συγκεκριμένα, προκαταρκτική έρευνα ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μπρούνσβικ, ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει ζητήσει πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση, με το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών να δηλώνει σήμερα «άγνοια»…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: