Ρόδος:Αθωώθηκαν όλοι για τις πλαστές αποφάσεις εξαγοράς δημοσίων κτημάτων!

Κοινοποίηση:
dikastiko-megaro-rodos

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ένας ιδιώτης και έξι δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι φέρονταν να εμπλέκονται σε υπόθεση των παράνομων εξαγορών δημοσίων κτημάτων στη Ρόδο, για τις οποίες έγινε χρήση πλαστογραφημένων νομαρχιακών αποφάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι ήταν εκτός του ιδιώτη στον οποίο έγινε μεταβίβαση ακινήτου στην περιοχή Κανδυλί, ο πρώην διευθυντής της Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου και μία υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, τρεις υπάλληλοι του Κτηματολογίου και η πρώην προϊσταμένη της Πολεοδομίας. Σε βάρος των εμπλεκομένων είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου και της πλαστογραφίας της υπογραφής του νομάρχη, καθώς και της άμεσης συνέργειας στις πράξεις αυτές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε προχθές και ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι με την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου, Φώτη Κωστόπουλου, Μανώλη Κουτσούκου, Κώστα Σαρρή και Γιάννη Ρωμαίου, έκρινε τους κατηγορουμένους αθώους.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αθώωσε τον ιδιώτη λόγω αμφιβολιών και χωρίς αμφιβολίες τους υπόλοιπους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του ιδιώτη και του πρώην διευθυντή της Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων για το αδίκημα μόνο της απάτης.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2007 με την έγγραφη αναφορά που υπέβαλλαν προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γιώργο Οικονόμου οι διευθυντές του Κτηματολογίου και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, αναφορικά με παράτυπη μεταβίβαση ακινήτου στην περιοχή της Ιξιάς.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι διευθυντές των δύο υπηρεσιών στην έγγραφη αναφορά τους επεσήμαναν ότι με απόφαση του Νομάρχη παραχωρήθηκε σε ιδιώτη, ακίνητο στην Ιξιά συνολικής έκτασης 2.400 μ. το οποίο μεταβιβάστηκε σε δικαιοπαρόχους , που με τη σειρά τους έχουν κτίσει οίκημα μέσα σε αυτό.

Η ΚΥΔ ανέφερε επίσης ότι το παραχωρητήριο ήταν πλαστογραφημένο, όπως και η υπογραφή του Νομάρχη, καθώς ουδέποτε έχει παραχωρηθεί το εν λόγω ακίνητο.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr η έρευνα για την υπόθεση διενεργήθηκε από τον ίδιο τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και είχε κατασχέσει τους σχετικούς φακέλους τόσο από τη ΚΥΔ όσο και από το Κτηματολόγιο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: