Ο Γιώργος Ουρσουζίδης ξεκίνησε την ενασχόληση του με τα κοινά με την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ – Είχε διατυπώσει ενστάσεις για την αναδοχή παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια – Τελικά υπερψήφισε τη ρύθμιση
Αίσθηση αλλά και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η ομιλία του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.
Ο κυβερνητικός βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα στους Σκοπιανούς μιλώντας στη γλώσσα τους «τα νοτιοσλαβικά, όπως ορίζεται ρητά στη συμφωνία». Η στάση του αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν ανήκει στην τάση των 53 ή στους λεγόμενους «δικαιωματιστές» του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα συγκαταλέγεται στους λεγόμενους μετριοπαθείς ενώ αρκετοί τον συγκαταλέγουν στους «πασοκογενείς» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Ουρσουζίδης σπούδασε πολιτικός μηχανικός, ωστόσο η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε με την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Alex που είχε συγκλονίσει όχι μόνο τη Βέροια αλλά ολόκληρη τη χώρα.
Τότε μαζί με άλλους επαγγελματίες της Βέροιας δημιούργησε και έναν σύλλογο που έχει σκοπό τη στήριξη και την προστασία των παιδιών.
Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης ανέλαβε πρόσφατα την πρωτοβουλία για την σύνταξη της επιστολής που έστειλαν στον Αλέξη Τσίπρα οι δέκα βουλευτές για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. με την επιστολή αυτή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖA εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Ωστόσο η πρωτοβουλία τους δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο αντίκτυπο καθώς η πολιτική του Μαξίμου δεν άλλαξε και οι ανησυχούντες βουλευτές τελικά την υπερψήφισαν.
Δείτε εδώ τι ανέφερε η επιστολή για την αναδοχή.
Ο Γιώργος Ουρσουζίδης είναι πρόεδρος της επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής και επί της θητείας του η επιτροπή έχει αναλάβει αρκετές δράσεις σε σχέση με τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας.
Δείτε την ομιλία του στη Βουλή που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις:
Ο κυβερνητικός βουλευτής στο τέλος της εξάλεπτης παρέμβασής του επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα στους Σκοπιανούς μιλώντας στη γλώσσα τους «τα νοτιοσλαβικά, όπως ορίζεται στη συμφωνία».
Στη συνέχεια μετέφρασε το μήνυμά του στους συναδέλφους τους λέγοντας:
«Αυτό στα ελληνικά, στην αρχαία ελληνική μακεδονική γλώσσα θα πει: Αγαπητοί γείτονες, όπως συμφωνήσαμε με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι καιρός να αφήσουμε πίσω όλα εκείνα τα οποία μας χώριζαν και να περάσουμε στην αλληλοκατανόηση, τη συνεργασία και την αγάπη. Μαζί στο μέλλον».
Το Βιογραφικό του Γιώργου Ουρσουζίδη όπως είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής αναφέρει:
Γεννήθηκα το 1961 στη Ν. Λυκογιάννη Βέροιας, οι γονείς μου αγρότες, για 15 χρόνια μετανάστες στη Γερμανία, σήμερα συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
Οικογενειακή Κατάσταση: Είμαι παντρεμένος με την Μαριάνθη Μήτογλου, έχουμε δύο κόρες φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – τμ. Περιβάλλοντος.
Επάγγελμα: Ελεύθερος Επαγγελματίας με έδρα τη Βέροια.
Στην επαγγελματική μου δραστηριότητα ασχολήθηκα με μελέτες ιδιωτικών έργων και με κατασκευές του ιδιωτικού τομέα.
▪ Εκπόνησα σειρά στατικών μελετών για έργα του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα – χωρίς καμία απολύτως αμοιβή – όπως :
– Στατική μελέτη 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας
– Στατική μελέτη κτιρίου διοίκησης ΔΕΥΑΒ του Δ. Βέροιας
– Στατική μελέτη μεταλλικού στεγάστρου του Εθνικού Σταδίου Βέροιας
– Στατική μελέτη κτιρίου «Δια βίου μάθησης»
– Στατική μελέτη Δημαρχείου Βέροιας
καθώς και για άλλα έργα μικρότερης κλίμακας, θεωρώντας ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι αυτονόητο καθήκον.
Σπουδές:
Το 1995 αποφοίτησα από το Πολυτεχνείο με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού – δομοστατικού.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Έχω εκπληρώσει τη στρατιωτική μου θητεία το 1987.
Κοινωνική δραστηριότητα
▪ Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Ν. Ημαθίας (1992 – 1998)
▪ Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βέροιας (1998 – 2002
▪ Μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου Βέροιας (1996 – 2001).
▪ Πρόεδρος Ειδικού Σχολείου Βέροιας (1998 – 2002)
▪ Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Ν. Ε. Τ.Ε.Ε. Ημαθίας (1999 – 2014)
▪ Μέλος Διοικούσης Τ.Ε.Ε / Τ.Κ. Μακεδονίας (2010-2011)
▪ Μέλος συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί»