ΣΑΛΟΣ- ΚΑΜΕΡΕΣ Ασφαλείας σε ΣΠΙΤΙΑ και ΓΡΑΦΕΙΑ μεταδίδουν Ζωντανά στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ όσα καταγράφουν- ΠΑΝΩ από 30 στην ΚΥΠΡΟ! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
66666111

Μεγάλος θόρυβος έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα, αφού το υλικό που καταγράφουν κάμερες ασφαλείας οι οποίες τοποθετούνται σε σπίτια, γραφεία εταιρειών, ακόμα και σε υπνοδωμάτια, μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο. Μάλιστα στην εν λόγω ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνονται και κάμερες που βρίσκονται στην Κύπρο.

Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το γεγονός, ότι υπεύθυνοι που αναλαμβάνουν την εγκατάσταση δεν αλλάζουν τον default κωδικό που δίνεται από τον κατασκευαστή, με αποτέλεσμα να αποκτούν επιτήδειοι πρόσβαση και να μεταδίδουν τα όσα καταγράφονται, παραβιάζοντας έτσι προσωπικά δεδομένα και το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Το ίδιο συμβαίνει και από τους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν ενημερώνονται σωστά.

96
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν ειδικοί στο SigmaLive, το όλο ζήτημα προκύπτει από την ανικανότητα ορισμένων επαγγελματιών να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα της κατάστασης ανυποψίαστοι πολίτες.Ήδη στην εν λόγω ιστοσελίδα, μεταδίδονται τα όσα καταγράφουν πάνω από 30 ιδιωτικές κάμερες που είναι εγκατεστημένες στην Κύπρο και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κατανέμει αυτές τις περιπτώσεις ανά χώρα.

Δεν νοείται ο υπεύθυνος εγκατάστασης να αφήνει ως κώδικα «admin/12345», χωρίς να προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες ανέφερε άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με το αντικείμενο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: