«Γνωρίζετε πως πάμε να εξαντλήσουμε την τετραετία. Χρειάζεται σοβαρότητα, πολλή δουλειά, και λίγες κουβέντες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Το ίδιο μήνυμα επανέλαβε σε δημοσιογράφους βγαίνοντας από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά».
Ο κ. Σαμαράς έθεσε τους πολιτικούς άξονες της νέας κυβέρνησης, με σταθερούς στόχους να «βγούμε από την κρίση και τα Μνημόνια», δεσμευόμενος ταυτόχρονα πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διορθώσει και να αποκαταστήσει της αδικίες που έγιναν.
Τόνισε πως πρώτο μεγάλο έργο της νέας κυβέρνησης θα είναι η διαπραγματευτική μάχη για το χρέος, η οποία αναμένεται να γίνει στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης το φθινόπωρο.
Προτεραιότητα του νέου σχήματος θα είναι «θεμελίωση της ανάκαμψης σε στέρεες βάσεις», χωρίς όμως να «κατρακυλήσουμε σε ελλείμματα και ύφεση».
Ο Σαμαράς ανακοίνωσε πως από αρχές Απριλίου θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα για συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ, από και προς το Δημόσιο αλλά και μεταξύ ιδιωτών, και για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Ανακοίνωσε επίσης πως το φθινόπωρο θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την ελάφρυνση της φορολογίας, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Τέλος, επιτέθηκε εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας όσους «κερδοσκοπούν στις πλάτες του ελληνικού λαού» και «εκνευρίζονται με τις επιτυχίες της χώρας».
«Δεν τους πέρασε, και τους αφήνουμε να βράζουν στο ζουμί τους», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, στάθηκε στο έργο της παλαιάς κυβέρνησης, αναφερόμενος με θετικά λόγια σε όλους τους απερχόμενους υπουργούς, και στις αλλαγές που υλοποίησαν προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετώπισε η χώρα τα τελευταία χρόνια.
Να την φας και να είναι κρύα!!!!!!!!!!!!!!
μεχρι να εξαντλησετε την τετραετια θα εξαντλησετε εμαϛ! αλλα δυο χρονια στο σβερκο μαϛ θα καθεστε,που εισαστε κυβερνηση μειοψηφιαϛ!!!
Ποια τετραετια κακομοιρη,αμα βγαλεις το 2014 καλαθαναι.
Από Γερμανία, όποιον Γερμανό πολίτη να ρωτήσεις εδώ ή πολιτικό που θα ακούσεις στα μέσα δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι τα μνημόνια θα συνεχιστούν. Να μη σας κοροϊδεύουν.
Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα που η μυστική έκθεση του ΔΝΤ το βγάζει δημοσιονομικό κενό κάποιων διςςς….δεν μας λες τίποτα φανταστικέ μας πρωθυπουργέ!
Ούτε για τα νέα μέτρα κάσας που θα μας πάρεις τώρα που έδεσες το γάιδαρό σου…
Αναισθησία, αναλγησία και αλαζονεία με το μέτρο…
ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ !! ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ….. !!