Σείστηκε η Γη!! ΣΕΙΣΜΟΣ 6.8 Ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία – ΔΕΙΤΕ το βίντεο…

Κοινοποίηση:
seismos-650x250

Ισχυρότατος σεισμός που έγινε αισθητός μέχρι την Ταϊβάν σημειώθηκε στην Ιαπωνία…. Από τη σεισμική δόνηση των 6,8 Ρίχτερ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι αλλά ήρθη μερικές ώρες αργότερα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:43 τοπική ώρα (04:43 ώρα Ελλάδας) στο νησί Γιοναγκούνι, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Σύμφωνα με το ιαπωνικό κανάλι, ο σεισμός είχε διάρκεια πολλών δευτερολέπτων.

Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) των ΗΠΑ εκτίμησε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμών.

Σε εικόνες που μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση η θάλασσα έμοιαζε ακόμη ήρεμη περίπου 15 λεπτά μετά το σεισμό. Τελικά όμως, δεν καταγράφηκαν τελικά σεισμικά κύματα και η προειδοποίηση ήρθη.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, με τα κτίρια στην πρωτεύουσα Ταϊπέι να ταλαντεύονται. Σύμφωνα με την Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν ο σεισμός είχε μέγεθος 6,3 βαθμών.

Η υπηρεσία της Ταϊβάν ανέφερε ότι η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο μια περιοχή 75 χλμ. ανοικτά των ακτών της νήσου και ότι το εστιακό της βάθος ήταν 17 χιλιόμετρα.


Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια περιοχή στο υπέδαφος της οποίας τέμνονται τέσσερις τεκτονικές πλάκες. Σε αυτή την περιοχή καταγράφεται το 20% των ισχυρότερων σεισμών στον πλανήτη κάθε χρόνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: