Συνάντηση του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ στη Ρίγα! Χαμόγελα, χειραψίες και σουβλάκια φρούτων!(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ttt

Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ολάντ ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πριν από το ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος είχαν ένα δεκάλεπτο τετ-α-τετ.

Επίσης, στη συνάντηση συμμετέχουν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ts2

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα θέσει το χρηματοδοτικό πρόβλημα, όπως και το θέμα της ρευστότητας και εμμέσως θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup για την άλλη βδομάδα, ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία.

Ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ολάντ ειναι ιδιαιτέρως θετικός στην ελληνική προσδοκία, ενώ η κυρία Μέρκελ αντιμετωπίζει μεν με καλή διάθεση την υπόθεση, αλλά θέλει μεγαλύτερη πρόοδο σε ασφαλιστικά και εργασιακό.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν νωρίτερα ότι πρόκειται για μια άτυπη συνάντηση και άρα δεν υπάρχει θέμα επικύρωσης, απόψε, κάποιας συμφωνίας, παρά μόνο ένα θετικό βήμα, που θα βοηθά στην όλη διαδικασία επίτευξης λύσης.

Εκείνο που τονιζεται από τις ίδιες πηγές είναι οτι η κυβέρνηση θέλει βιώσιμη και μεσοπρόθεσμη λύση στο χρηματοδοτικό, που να δινει ανάσα στην ελληνική οικονομία και όχι μία διευθέτηση των υποχεώσεων του καλοκαιριού, κάτι που θα διατηρήσει το πρόβλημα για το φθινόπωρο.

ts2

«Προφανώς, γίνονται επεξεργασίες και από την πλευρά της κυβέρνησης για το πώς μπορεί να γίνει αυτή η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού με τρόπο που να είναι αποδεκτός και από τους θεσμούς και από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού ουσιαστικά παραπέμπει στο ζήτημα του χρέους», πρόσθεταν.

Τόνιζαν ακόμα ότι «η κυβέρνηση έχει δειξει και τη βούληση, έχει κάνει τα βήματα, έχει καλύψει πολύ μεγάλο μέρος, θέλουμε συμφωνία που θα επιλύει και το χρηματοδοτικό ζήτημα και της ρευστότητας, σε βάθος χρόνου».

ts3

Από την κυβέρνηση διέψευδαν ότι υπάρχει πρόταση παράτασης του προγράμματος για ένα ακόμα τετράμηνο. Δεν το έχουμε θέσει, ούτε μας έχει τεθεί, σημείωναν κυβερνητικές πηγές, που διευκρίνιζαν ότι από μόνη της η παράταση δεν λέει τίποτα. Δεν απέκλειαν, δε, να συζητήσουν μία τέτοια πρόταση, αλλά υπό κάποιους όρους, ώστε να έχει νόημα.

Διευκρίνιζαν επίσης ότι δεν έχουν πρόσκληση από το Ευρωκοινοβούλιο για τετραμερή συνάντηση την άλλη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά σημείωναν ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται όπου την καλούν.

Δίπλα στον Ελληνα πρωθυπουργό έκατσαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς, ο οποίος κάποια στιγμή αστειεύτηκε με την Ανγκελα Μέρκελ, ενώ πιο σφιγμένος, πλάι του, σταυροπόδι, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

me1me2me3me4me5me6me7

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: