LIVE εικόνα- ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι-Ένας νεκρός από καρδιακή προσβολή(βίντεο&φωτο)(upd)

Κοινοποίηση:
dubai

Συναγερμός αυτή την ώρα στο Ντουμπάι. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Adress Downtown του

Ντουμπάι κατά τη διάρκεια των εορτασμών του νέου έτους. (πρώτη ενημέρωση 20:08)

live εικόνα

-21:40 Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης ανακοίνωσε πως από την πυρκαγιά που είναι σε πλήρη έλεγχο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του κτιρίου. Άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

———————————————————

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι. Πρόκειται για το «The Address Hotel» που βρίσκεται κοντά στον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση εν όψει της αλλαγής του χρόνου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιούνταν ένα σόου φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων.

Η πυρκαγιά που καίει σε 20 από τους 63 ορόφους του πολυτελούς ξενοδοχείου ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Η αστυνομία υποστηρίζει με ανάρτησή της στο Twitter ότι ξεκίνησε από το εξωτερικό του κτηρίου και δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του ξενοδοχείου χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Μέσω Twitter η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπάρχουν 16 τραυματίες, οι περισσότεροι σε ελαφριά κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα μπαλκόνια στον 52ο όροφο του κτηρίου και εξαπλώθηκε γρήγορα. Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής, η οποία έσπευσε στην περιοχή με τις αρχές του Ντουμπάι να επιμένουν ότι θα θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα στην επόμενη ώρα. Ενδεικτικό της σιγουριάς των αρχών είναι ότι ανακοινώνουν συνεχώς ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά.

Η πρώτη ανακοίνωση από την κυβέρνηση του Ντουμπάι ανέφερε: «Φωτιά έχει αναφερθεί στο “Address Downtown Hotel”. Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί τόπου για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό γρήγορα και με ασφάλεια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: