Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, δέκα συγκεκριμένα, υπολογίζεται η λεία των «ληστών των χρηματοκιβωτίων», 15 από τους οποίους από τα ξημερώματα της Παρασκευής βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας. Μετάξύ των 15 συλληφθέντων, εκτιμάται ότι συγκαταλέγονται και τέσσερα αρχηγικά μέλη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ομογενείς από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, ενώ έχει συλληφθεί και ένας 26χρονος Αλβανός.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη διάρκεια αρραβώνα αρχηγικού μέλους της σπείρας σε κέντρο διασκέδασης στη Δυτική Αττική, όπου ήταν συγκεντρωμένα όλα τα μέλη του κυκλώματος. Οι αξιωματικοί ήξεραν για αρκετούς μήνες ότι τα περισσότερα μέλη της συμμορίας θα έδιναν το «παρών» στο πάρτι αρραβώνων, γεγονός που θα τους έδινε την ευκαιρία να τους συλλάβουν όλους μαζί.Μάλιστα ένας από τους ταυτοποιημένους δράστες απουσίαζε από τον αρραβώνα διότι μετέβη στη Ρωσία για να παραστεί στη κηδεία συγγενικού του προσώπου. Σχεδόν στο σύνολό τους οι συλληφθέντες είχαν ποινικό παρελθόν και μάλιστα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τον περασμένο Ιανουάριο και Μάρτιο, κάποια από αυτούς είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών που προσπάθησαν να τους καταδιώξουν.
Το εντυπωσιακό είναι ότι έπαιρναν τέτοια μέτρα προφύλαξης που καθιστούσαν δύσκολη την ταυτοποίησή τους, ενώ δεν βρέθηκαν τα όπλα που χρησιμοποιούσαν και το μεγαλύτερο μέρος της λείας τους. Μιλούσαν με «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα (δηλωμένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα), φορούσαν πάντα κουκούλες (συνεπώς αχρήστευαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας), έκαιγαν τα οχήματα διαφυγής και άλλαζαν διαρκώς τη σύνθεση των ομάδων τους. Τα παραπάνω στοιχεία συνετέλεσαν στο να μην μπορεί να σκιαγραφηθεί εύκολα το προφίλ τους και ο τρόπος δράσης τους. Όπως φαίνεται όμως ένα κινητό τηλέφωνο ήταν εκείνο που πρόδωσε τη δράση των ληστών. Το κινητό, κατά πληροφορίες, έπεσε από έναν από τους ληστές που συμμετείχαν στην αποτυχημένη ληστεία στη γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, στις 17 Ιανουαρίου στο Καπανδρίτι.
Το κινητό καταχωρίστηκε μαζί με άλλα δεδομένα στο λογισμικό Intellogence 2 και ανέδειξε τόσο τις 65 επιχειρησιακές τηλεφωνικές συνδέσεις και όσο και τόπους κίνησης των δραστών τις ώρες διάπραξης των ληστρικών επιδρομών. Ορμητήριο της σπείρας ήταν οικισμός στο στρατόπεδο «Καποτά» στο Μενίδι, ενώ χρησιμοποιούσαν και κάποια κοντέινερ εντός αυτού, δρώντας συνήθως μεταξύ 2 και 5 τα ξημερώματα. Χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις στην επικοινωνία τους, ενώ οι αρχές έχουν εντοπίσει όπλα, εργαλεία διαρρήξεων, καρφιά, ακόμη και ασυρμάτους της αστυνομίας.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων κ. Γιώργος Πατρινός δηλώνει ότι «η πίεση της Αστυνομίας για αποτελέσματα οδήγησε σε συλλήψεις αθώων ανθρώπων. Να τονίσουμε ότι έχει βρεθεί DNA μόνο για τον έναν από τους 15 συλληφθέντες, ότι στη δικογραφία δεν γίνεται λόγος για αρχηγικά μέλη αλλά μόνο για μέλη με ενεργό ρόλο, ενώ δεν υπάρχουν για κανέναν δακτυλικά αποτυπώματα». Οι έρευνες, πάντως, δεν έχουν ακόμα τελειώσει, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις των DNA που βρέθηκαν στα σημεία των επιθέσεων. Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες ταυτοποιήσεις δραστών, από τους οποίους έγινε λήψη γενετικού υλικού. Επίσης, έχει ασκηθεί δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς, ωστόσο, να προσωποποιηθεί.