Σηκώνει πανιά ο βαθύπλουτος Εμίρης στο Ιόνιο…

Κοινοποίηση:
EMIRIS KATAR

Δεν σταματά να στήνει την επιχείρηση ”Εμιράτο στην Ελλάδα” ο γνωστός μας πια Εμίρης του Κατάρ, Χαλίφα μπιν Χαμάντ αλ Θάνι. Αισίως, φτάνουν τα 7, πλέον, τα ιδιωτικά νησιά του Ιονίου που περνούν στα χέρια του. Τα νησιά αυτά βρίσκονται στο σύμπλεγμα Εχινάδων, και ο Καταριανός στην περιοχή, όπου να ‘ναι, φαίνεται να κάνει τη θάλασσα των Επτανήσων, ”καταριανή λίμνη…”!
Ο Αλ Θάνι έχει αποκτήσει, σχεδόν, τη μισή έκταση του Πεταλά (μεγαλύτερο νησί στις Εχινάδες) και συνεχίζει ακάθεκτος προς απόκτηση και της υπόλοιπης μισής, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η επένδυση στου Πεταλά, είναι από τις πιο σημαντικές του όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Άραβας κροίσος.
Αλλά και στη λογική του ξεπουλήματος να ‘μπαινε κανείς, με το μανδύα της επένδυσης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της εισροής χρήματος εκεί, τα σαϊνια της ελληνικής γραφειοκρατίας, φαίνεται ότι προχωρούν αργά και καθόλου …σταθερά, την αξιοποίηση της Οξυάς, για την οποία το σχέδιο είναι να μετατραπεί σε art island και την άκρατη εκκοσμίκευσή του.
Τα σχέδια, βέβαια, του Εμίρη δεν σταματούν εδώ, καθώς προγραμματίζει και περαιτέρω επέκταση των επενδύσεών του το Ιόνιο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: