ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τα φαρμακεία!!! – “Συγχαρητήρια κύριοι, καταφέρατε να με κάνετε να σιχαθώ το επάγγελμά μου…”

Κοινοποίηση:
pharmakeio

“Παίρνουν (μάλλον πήραν) τον μεγαλύτερο κλάδο που ακόμα προσέφερε στους πολίτες το ΑΓΑΘΟ της υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, και τον πέταξαν στα σαγόνια των ξένων και ελληνικών κεφαλαίων.

Είμαι 30 ετών, φαρμακοποιός και εν ενεργεία από το 2011. Είμαι πολύ πικραμένος από την πνευματική σήψη που προβάλλεται και αναμασιέται στα κανάλια της κρατικοδίαιτης ιδιωτικής τηλεόρασης. Ακόμα πιο στεναχωρημένος είμαι από την απαξίωση του επαγγέλματος – λειτούργημα που αποφάσισα να ακολουθήσω από κυβερνητικούς συνδικαλιστές που καιροσκοπούν εις βάρος μου, και εις βάρος του ελληνικού λαού.

Από τότε που ο κ. Λοβέρδος κολλητός του κ. Λαβρεντιάδη (αφεντικό της κας.Μπαλατσινού με τα 6.000? + μισθό και ιδιοκτήτης φαρμακευτικής) ανέλαβε την δημόσια υγεία, έχω υποστεί 14 διαδοχικές μειώσεις σε φάρμακα (χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση ώστε να προλάβω να ξε-στοκάρω) που αναγκάστηκα κάθε φορά να επωμισθώ την διαφορά. Με άλλα λόγια αγόραζα στα 100 και με ανάγκασαν να πουλήσω στα 90!! αυτό κάντε το επί 14 φορές και υπολογίστε τη χασούρα. Μας χρωστάνε χρήματα από το 2009 σε ταμεία που έγιναν πλέον ΕΟΠΥΥ, όπως ΔΕΗ ΤΣΜΕΔΕ κ.α.. Μας χρωστάνε χρήματα ΕΟΠΥΥ από τον Ιανουάριο γιατί κάποιος υπάλληλος ξέχασε τον φάκελο που όριζε το ποσό της αποπληρωμής ώστε να καθυστερήσουν τις διαδικασίες.

Οι φαρμακαποθήκες τα λεφτά τα ζητούν σε 15 ημέρες για να συνεχίσουν να στέλνουν φάρμακα. Απο τότε που περικόπηκαν μισθοί και συντάξεις έχω φορτωθεί και τα χρέη πολλών πελατών μου καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 85%. Παράλληλα το κράτος δεν δέχεται συμψηφισμό χρεών, παρά απαιτεί φόρους για έσοδα που ακόμα δεν έχω λάβει και που μου τα χρωστάει το ίδιο το κράτος (εδώ να σημειώσουμε ότι τα χρήματα που μας δίνουν υπόκεινται σε υποχρεωτικό κούρεμα, δεν γνωρίζω για ποιο λόγο). Στην ουσία στις δικές μας πλάτες είναι αυτοί μάγκες, αφού εάν εμείς δεν απορροφούσαμε τους κραδασμούς-αδυναμίες πληρωμής, είτε από κυβέρνηση είτε από ασθενείς, αυτή τη στιγμή θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς.

Ο κ.Γεωργιάδης εάν ήθελε να κατεβάσει τις τιμές και κατ επέκταση τη δαπάνη της υγείας, μπορούσε απλά με υπουργική απόφαση, όπως τόσες φορές έχει κάνει, να τις κατεβάσει εκεί που τους βόλευε. Αλλά όχι δεν θέλει. Του έγιναν προτάσεις από Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς συλλόγους για να εξοικονομίσει χρήματα προς όφελος του δημοσίου αλλά και πάλι δεν θέλησε να τις ακούσει. Μας φόρτωσε τα γενόσημα με το έτσι θέλω μειώνοντας το μέσο όρο ζωής(όπου εφαρμόστηκαν τα γενόσημα ο μέσος όρος ζωής έπεσε).

Το μόνο που ξέρει να λέει, είναι να μας αποκαλεί συντεχνία, πως κάναμε πάρτι και να εκβιάζει. Αυτό που δεν λέει στα παπαγαλάκια του Μπόμπολα και του Αλαφούζου, είναι ότι τα έχουν προσυμφωνήσει με τις μεγάλες αλυσίδες των Εβραίων (από το 2011) των Εγγλέζων, Ολλανδών και Γερμανών να τους παραδώσουν και την αγορά των φαρμάκων ώστε να απορροφήσουν και το τελευταίο ευρώ από όλους τους Έλληνες. Παρακάμπτει λοιπόν τον Έλληνα φαρμακοποιό, με οικογενειακή επιχείρηση πολλές φορές, με την καλύτερη διασπορά φαρμακείων σε όλη την Ευρώπη( σημαντικό για την πρόσβαση όλων στην υγεία), με τον μεγαλύτερο αριθμό φαρμακείων ανά κεφαλή σε όλη την Ευρώπη, για να παραδώσει την δημόσια υγεία στο έλεος των κεφαλαιούχων.

Με το αισχρό πολυνομοσχέδιο, νόμο 4254/2014 (ΦΕΚ Α’ 85/07-04-2014) επιτρέπουν πλέον σε έναν φαρμακοποιό, να έχει με την άδεια του όσα φαρμακεία θέλει. Ελάχιστο εμβαδόν φαρμακοπωλείου είναι πλέον 5τ.μ. Επιτρέπεται η συστέγαση φαρμακείων με οποιοδήποτε κατάστημα (βενζιναδικο, κρεοπωλείο, γραφείο τελετών, Σούπερμάρκετ κ.α). Επίσης καταργούνται τα όρια περί αποστάσεως ( 100 μέτρα απο άλλο φαρμακείο) ώστε να μπορεί να ανοίξει ο καθένας όπου θέλει. Το ωράριο λειτουργίας είναι ελεύθερο εντελώς.

Καθένας ανοίγει και κλείνει όποτε θέλει. Καταλαβαίνει και ο πιό χαζός πως είναι μέτρα κομμένα και ραμμένα για τα μεγάλα κεφάλαια που σε λίγο θα μας κλείσουν όλους. Εδώ παρακαλώ να μάθετε εάν δεν το γνωρίζεται πως ο κ Μαρινόπουλος της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ είναι φαρμακοποιός. Αυτό επιτρέπει λοιπόν, την μαζική μετακίνηση των κεφαλαιούχων στις περιοχές φιλέτο (κέντρο κάθε νομού- πόλης, πλατείες, κέντρα συνταγογράφησης, μέσα σε σουπερμάρκετ/jumbo). Επίσης επιτρέπει στους έχοντες να προσλάβουν υπαλλήλους και να διατηρούν το φαρμακείο τους ανοικτό όλη την ημέρα κάθε μέρα.

Δεν νοιάζεται κανένας πως θα προμηθεύονται φάρμακα οι ασθενείς στα νησιά, στα σύνορα, στην επαρχεία η στις περιφέρειες κάθε πόλης. Όπως και δεν νοιάζονται για το πώς θα επιβιώσει το μικρό φαρμακείο της γειτονιάς που χάρη στον φιλελευθερισμό της ΝΔ και του Γεωργιάδη, έρχεται αντιμέτωπο με τις πολυεθνικές αλυσίδες. Έχεις χρήματα?? ζήσε! δεν έχεις? ψόφα!

 Ερωτώ:

1) Τι ελπίδες έχει ένας συνάδελφος στο στενάκι που ενώ αντιμετωπίζει όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και ένα κολοσσό-αλυσίδα που θα ανοίξει κοντά του σε περίοπτη θέση και θα είναι ανοιχτά 8:00 με 24:00 κάθε μέρα?

2) Πως θα ανταπεξέλθει στο εξοντωτικό ωράριο που πέρασε ο Γεωργιάδης? Θα προσλάβει υπάλληλο? με τι λεφτά?

3) Ποιος θα ελέγξει την αγορά, όταν φαρμακοποιοί μπορούν να παράγουν, να διακινούν και να πουλούν τα ίδια τους τα φάρμακα


4)Οι ασφαλισμένοι που αδυνατούν να πληρώσουν συμμετοχή ή επίσκεψη σε γιατρό θα δανείζονται τώρα φάρμακα από το σουπερμάρκετ?

5) Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η μηντιακή προπαγάνδα κατά του κλάδου μας?

6) Γιατί δεν μας λέει ο κ. Γεωργιαδης ποιός έπαιρνε τόσα χρόνια τα λεφτά από το ¨πάρτι¨στο οποίο αναφέρεται ανελλιπώς?

7) Γιατί δεν εξηγεί, πως αφού μετά από 14 μειώσεις στις τιμές, τα φάρμακα εξακολουθούν και κυκλοφορούν, άρα οι εταιρίες ακόμα και τώρα έχουν κέρδος?

8) Πόσο κέρδος είχαν τελικά και πόσο έχει ζημιωθεί ο ελληνικός λαός, όλα αυτά τα χρόνια που οι εταιρίες με τους πολιτικούς έκαναν το πάρτι??

9) Από πότε ρε αλήτες έγινε το ΑΓΑΘΟ της δημόσιας υγείας εμπόρευμα για τα λογιστικά σας να του κάνετε και εκπτώσεις?

 Συγχαρητήρια κύριοι, καταφέρατε να με κάνετε να σιχαθώ το επάγγελμά μου, να με απογοητεύσετε σαν άνθρωπο, σαν πολίτη και σαν νέο.

Success story indeed!”

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τα Φαρμακεία λειτουργούν κατα τρομακτικό ποσοστό με επιλογή πελατείας σε πλήρη συμφωνία με εντολοδόχους συμμοριών εν γνώση του Φαρμακευτικού συλόγου,μόνο η απραξία του Πολίτη όταν τα Φαρμακεία ζητούν βοήθεια θα τα επαναφέρει,μη δίνετε το χέρι σε αυτόν που σας θέλει σιωπηλό και σας επιθβάλει ανέχεια.

  2. Μας φόρτωσε τα γενόσημα με το έτσι θέλω μειώνοντας το μέσο όρο ζωής(όπου εφαρμόστηκαν τα γενόσημα ο μέσος όρος ζωής έπεσε).

    δηλαδη στη ΣΟΥΗΔΙΑ που απαγορευονται τα πρωτοτυπα και στα νοσοκομεια eχουν μονo γενοσημα πεθαινουν σαν τα κοτοπουλα;στα νοσοκομεια τα περισσοτερα τι ειναι ,δεν ειναι γενοσημα εχουμε αυξηση θανατων; λιγο μετρο καλο θα ηταν.

    Γιατί δεν μας λέει ο κ. Γεωργιαδης ποιός έπαιρνε τόσα χρόνια τα λεφτά από το ¨πάρτι¨στο οποίο αναφέρεται ανελλιπώς?
    οταν δουλευατε με 35% κερδος αυτο δεν ηταν παρτι; εις βαρος των ταμειων;

    σε πολλα παντως συμφωνω εν μερει

    1. Εαν το θέλεις, μιας και το τόλμησες απο μόνος σου, κάνε μια σύγκριση με την Σουηδία και άλλες “κανονικές” χώρες σε ότι αφορά τον κλάδο και θα δείς οτι εδώ γίνεται ένα πείραμα. Σε καμία άλλη χώρα δεν έχουν εφαρμοστέι όλα αυτά μαζί.

      Το κέρδος δεν είναι πάντοτε κατακριτέο. Να σε πληροφορήσω ότι το τελικό κέρδος των φαρμακοποιών στα φάρμακα, εδω και πολλά χρόνια υπολογίζεται στο 16-17%. Τον Ιούνιο ο Γεωργιάδης θα πάει το μεικτό κέρδος στο 15% δηλαδη θα βάλει και την ταφόπλακα στον κλάδο. Απο όλες τις αλλαγές στη νομοθεσία που πλαισιώνουν τα φαρμακεία η μόνη που είχε αναφερθεί σε μνημόνιο είναι αυτή ( μεικτό κέρδος 15%). Όλα τα άλλα είναι αποτέλεσμα κανιβαλισμού του κλάδου απο τους γνωστούς καιροσκόπους/κερδοσκόπους.

Comments are closed.