Σκόπια: «Καυτό ράπισμα Πούτιν σε Ελλάδα για…»Μακεδονία»»

Κοινοποίηση:
putin

Καυτό ράπισμα έδωσε στην Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος για… «Δημοκρατία της Μακεδονίας», «Βόρεια Κύπρο» και φιλία με την Τουρκία, κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Μόσχα, και δυσανασχέτησε τον ελληνικό λαό, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, ΝετΠρες, σε ανταπόκριση από την Αθήνα.

Ως «βόμβες» παρουσιάστηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα μηνύματα του Ρώσου προέδρου στην αναφορά του περί «Μακεδονίας» και Τουρκίας, σύμφωνα με το «Βαλκανικό Περισκόπιο». Οι Έλληνες χαρακτηρίζουν την αναφορά αυτή ως «καυτό ράπισμα κατά της Ελλάδας».

Το πρώτο χαστούκι για την Ελλάδα από τον Πούτιν ήταν οι απόψεις του σχετικά με το πρόβλημα της Κύπρου, που τόνισε τη ρωσο – τουρκική φιλία. Η αμφιλεγόμενη ομιλία του με αναφορά για Βόρεια Κύπρο και Δημοκρατία της Νότιας Κύπρου, προκάλεσε δυσαρέσκεια στους ελληνικούς κύκλους.

«Το δεύτερο χαστούκι ήταν η χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας μας, ως ‘Μακεδονία’, στην αναφορά του για αγωγό μέσα από την Τουρκία και με έναν τερματικό σταθμό στα σύνορα με Ελλάδα που θα μπορούσε να φθάσει μέχρι τη ‘Μακεδονία’, όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, προκαλώντας αντιδράσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει το δημοσίευμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. χαιρομαι που επιτελους ξεσκεπαστηκε ο κυριος «ορθοδοξος φιλος» της χωρας μας. Ευχομαι ολοι να καταλαβουν ότι ουτε καιοι ρωσοι ειναι φιλοι μας, απλως εκμεταλεύονται τη θρησκεια που γνωρισαν απο εμας για να αποκτησουν ερεισματα στη χωρα μας. πρεπει και εμεις να πράξουμε τα δεοντα. Να εκμεταλευτουμε οπως μπορουμε τις καταστασεις και να μην πιανομαστε κοροιδα κανενος. Κανενας δεν ειναι περισσοτερο φίλος μας απο καποιον αλλον. Τελεία.

Comments are closed.