Η οικογένεια του επιθετικού της Τότεναμ κατηγόρησε τον επιθετικό πως έδιωξε τη μητέρα του από το σπίτι, με αποτέλεσμα να ζει με μόλις 1 λίρα την ημέρα πουλώντας ντομάτες.
Ο 30χρονος επιθετικός από την άλλη πλευρά, που κερδίζει 170.000 λίρες την εβδομάδα, κατηγόρησε την οικογένειά του για «juju», ξόρκι που είναι γνωστό στη δυτική Αφρική.
Σε αυτή την κατηγορία η οικογένειά του απάντησε πως ο νεαρός επιθετικός έχει δεχτεί «πλύση εγκεφάλου» από ισλαμιστές που του είπαν πως η κακή του απόδοση οφείλεται στη μαύρη μαγεία.
Ενώ ο Emmanuel Adebayor είχε σκοράρει 14 γκολ σε 25 παιχνίδια την περασμένη σεζόν, έχει σκοράρει μόνο 2 φορές σε 12 αγώνες μέχρι τώρα.
Ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε πως έχει κακομεταχειριστεί την 62χρονη μητέρα του Αλίκη, κατηγορώντας την οικογένειά του πως χρησιμοποίησε συμβούλους μαύρης μαγείας εναντίον του.
«Δεν είμαι πάστορας. Είμαι ποδοσφαιριστής και δεν μπορώ να υποδείξω μια μάγισσα. Ποτέ δεν έδιωξα τη μητέρα μου από το σπίτι. Εκείνη αποφάσισε να φύγει.
Πώς όμως να έχω επαφή μαζί της όταν λέει ότι δεν θα πάω μπροστά στη δουλειά μου; Θα έπρεπε να σταματήσουν να μιλάνε και να μου κάνουν «juju». Θα έπρεπε να με αφήσουν ήσυχο» σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Peace FM.
Ο Emmanuel Adebayor κάλεσε στον σταθμό για να απαντήσει στους ισχυρισμούς της αδερφής του Maggie πως δεν έχει στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του.