ΣΟΚ-Αυτές είναι οι τελευταίες στιγμές της Βρετανίδας δημοσιογράφου πριν τη βρουν απαγχονισμένη (βίντεο)

Κοινοποίηση:
dhmosiografos

Η πρώην δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου της

Κωνσταντινούπολης λίγο αφού είχε χάσει την πτήση που επρόκειτο να πάρει για την πόλη Ερμπίλ στο Ιράκ

Οι κάμερες ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη έχουν καταγράψει τις τελευταίες στιγμές στη ζωή της Τζάκι Σάντον, της 50χρονης Βρετανίδας δημοσιογράφου που βρέθηκε απαγχονισμένη στις τουαλέτες.

Η πρώην δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης λίγο αφού είχε χάσει την πτήση που επρόκειτο να πάρει για την πόλη Ερμπίλ στο Ιράκ. Το video από τις κάμερες ασφαλείας, που μεταδόθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ, δείχνει την 50χρονη δημοσιογράφο λίγο πριν το θάνατό της.

Η Σάτον φοράει τζιν, μπλε μπουφάν και αθλητικά, έχει ένα κόκκινο σακίδιο και μια άλλη μικρότερη τσάντα. Αφού περνά από τον έλεγχο διαβατηρίων, περπατάει προς τον έλεγχο και περνά στην αίθουσα αναμονής. Δεν φαίνεται να βιάζεται και κρατά μια επιπλέον τσάντα στο δεύτερο μισό του video.

Η δημοσιογράφος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη περίπου στις 10:00 το βράδυ του Σαββάτου (17.10.2015) και επρόκειτο να “πετάξει” στο Εμπρίλ του Ιράκ τα μεσάνυχτα. ΜΜΕ στην Τουρκία μετέδωσαν ότι η Σάτον ήταν αναστατωμένη γιατί οι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρίας την ενημέρωσαν πως πρέπει να αγοράσει καινούργιο εισιτήριο και εκείνη φέρεται να μην είχε τα λεφτά που χρειάζονταν. Λίγη ώρα μετά, τη βρήκαν κρεμασμένη στις τουαλέτες τρεις Ρώσοι.

Είχε αναλάβει χρέη αναπληρωτή διευθυντή του Institute for War and Peace Reporting. Η είδηση του θανάτου έρχεται μόλις πέντε μήνες μετά τον θάνατο του προκατόχου της Ammar Al Shahbander σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη.

Ο δημοσιογράφος Mazin Elias, που είχε συνεργαστεί μαζί της, είπε στη Mail Online πως ήταν αδύνατο να έχει αυτοκτονήσει, ισχυριζόμενος ότι κάποιος τη δολοφόνησε. “Στο Ιράκ όλα ήταν δύσκολα, όλα ήταν μια πρόκληση, αλλά εκείνη συνέχισε. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι είναι αδύνατο να αυτοκτόνησε”.

Ένας άλλος φίλος και συνάδελφός της, ο Christian Bleuer, εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες του στο Twitter. “Η πιο σκληρή γυναίκα που θα μπορούσες να γνωρίσεις. Η τουρκική αστυνομία λέει ότι αυτοκτόνησε επειδή έχασε την πτήση της; Αν οι Τούρκοι λένε ότι μια κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου δεν λειτουργούσε σωστά, τότε η Jacky Sutton δολοφονήθηκε”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: