ΣΟΚ! Αφήνουν ελεύθερο παιδόφιλο εκπαιδευτικό!

Κοινοποίηση:
aselga_607_405_577_324

Ελεύθερος θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας ο εκπαιδευτικός ο οποίος έχει παραδεχθεί ενοχή σε κατηγορίες για τέλεση σεξουαλικών αδικημάτων, με θύμα έναν ανήλικο μαθητή του, στον οποίο έχει προκαλέσει και πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πρόκειται για τον καθηγητή Πληροφορικής ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε εννέα κατηγορίες που αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, σε τρεις κατηγορίες που αφορούν άγρα παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς και σε μια κατηγορία που αφορά απόπειρα άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”, το Κακουργιοδικείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ½ ετών, αλλά με αναστολή… Ως ήταν βέβαια φυσικό, πέραν των διαμαρτυριών που προέκυψαν, η απόφαση αυτή προκάλεσε και την άμεση αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, ο οποίος άσκησε έφεση, υποστηρίζοντας ότι η επιβληθείσα ποινή φυλάκιση θα έπρεπε να είναι άμεσα εκτελεστέα.

Το Εφετείο, ωστόσο, κατά πλειοψηφία, έκρινε πως η απόφαση για αναστολή της επιβληθείσας ποινής ήταν εντός των ορίων της διακριτικής ευχέρειας που μπορούσε να ασκήσει το Κακουργιοδικείο.

Ο μειοψηφήσας δικαστής είχε αντίθετη άποψη, υποδεικνύοντας ότι «η παρούσα υπόθεση παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, καθότι υπήρχε σχέση δάσκαλου-μαθητή. Ο δάσκαλος έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τον ψυχικό κόσμο του μαθητή και να επιδιώξει την διάπλαση της προσωπικότητάς του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό τούτο το ιερό, κατά τη γνώμη μου, καθήκον το οποίο ο καταδικασθείς είχε, όχι μόνο δεν το επιτέλεσε αλλά, αντίθετα, εκμεταλλεύτηκε τη σεξουαλική απειρία και αμάθεια του ανηλίκου, με σκοπό να ικανοποιήσει τις δικές του σεξουαλικές ορέξεις».

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της πλειοψηφίας, εκείνο το οποίο διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο ήταν η παραδοχή του κατηγορούμενου, τα σοβαρότατα κινητικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και τα συνακόλουθα κοινωνικά και διαπροσωπικά κενά στην εξέλιξη του και στην καθημερινότητα του.

Στην απόφαση της πλειοψηφίας τονίζεται ότι «τα πιο πάνω δεδομένα, σε συνδυασμό με την παραδοχή του εφεσίβλητου, ως του μόνου απτού τρόπου της συνειδητοποίησης του εγκλήματος και της μεταμέλειας, παρείχαν το αναγκαίο βάθρο στο Κακουργιοδικείο να ασκήσει τη διακριτική του ευχέρεια στην αναστολή της ποινής φυλάκισης».

Η κατάσταση που δημιούργησε ο εκπαιδευτικός σε βάρος του παιδιού, του προκάλεσε ψυχολογικά προβλήματα, και όπως αναφέρεται στην απόφαση του Εφετείου, «παρακολουθείται από το 2015 εντατικά από ψυχολόγο και με βάση το σημείωμα που κατατέθηκε στο δικαστήριο, παρ’ ότι είχε λάβει μέρος σε 15 ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, εξακολουθεί να παρουσιάζει συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες».

Παρά τη σοβαρότητα των αδικημάτων αλλά και τις συνέπειες στο θύμα, το Εφετείο έκρινε πως έπρεπε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον 35χρονο εκπαιδευτικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: