Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την αλλαγή της ενδυμασίας των ιερέων και συγκεκριμένα, να καταργηθούν τα ράσα.
Απ’ότι φαίνεται διάφορα «κέντρα» επιθυμούν να εξαλείψουν κάθε ίχνος της Ορθοδοξίας μας και τόλμησαν ακόμα και να τα βάλουν με τους κληρικούς μας.
Διαβάστε την απάντηση που έδωσε επί του θέματος η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου:
«Οι Πατέρες της Εκκλησίας, κατόπιν προσεκτικής και επισταμένης μελέτης ολοκλήρου της Αγίας Γραφής, κατόπιν προσευχής και με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος πολέμησαν όλες τις Αιρέσεις, ξεκαθάρισαν άπαξ δια παντός τα της Πίστεως και ρύθμισαν τα της Θείας Λατρείας. Συγχρόνως, όρισαν και την ενδυμασία των ιερωμένων, κληρικών και μοναχών, σύμφωνα πάντοτε με την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση. Διότι και στην Παλαιά Διαθήκη ο ίδιος ο Θεός παρήγγειλε στον Μωϋσή με κάθε λεπτομέρεια πώς να κατασκευασθεί ο Ναός (ή Κιβωτός της Διαθήκης), πώς θα ντύνονται οι ιερείς, πώς θα κατασκευάζεται το θυμίαμα, πώς θα γίνεται ο αγιασμός των πιστών, ο στολισμός του Ναού, το άναμμα των κανδηλιών κλπ. (Έξοδος κε’ – λ).
Με βάση λοιπόν την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη καθόρισαν οι ‘Αγιοι Πατέρες την όλη Χριστιανική Λατρεία, αλλά και την στολή των ιερουργούντων τον Κύριο. Όπως οι στρατιωτικοί φορούν διακριτική ενδυμασία, έτσι και οι Λειτουργοί του Υψίστου έχουν ιδιαίτερη στολή, την φορούν μάλιστα συνεχώς, διότι οι Ιερείς όχι μόνον τελούν τα ‘Αγια Μυστήρια της Εκκλησίας, αλλά είναι πάντοτε και στην υπηρεσία των ψυχών. Μεταξύ άλλων συμβουλεύουν και εξομαλύνουν τα προβλήματα του ποιμνίου τους, στα σημερινά μάλιστα αυτά χρόνια της αποστασίας.
Οι Ιερείς, με την σεμνή τους εμφάνιση, τα μακριά γένεια και μαλλιά, που σημαίνουν την αφιέρωσή τους στον Κύριο, με τα μαύρα ράσα που σημαίνουν πένθος για τα Πάθη του Κυρίου, πένθος για τις αμαρτίες τις δικές τους αλλά και τις αμαρτίες του κόσμου, και χωρίς να θέλουν, διδάσκουν και συμμορφώνουν τους γύρω τους. Φορούν και χαρούμενη στολή οι Ιερείς και ο Επίσκοπος όταν λειτουργούν, διότι ο Κύριος δεν σταυρώθηκε μόνον, αλλά και αναστήθηκε και κατήργησε το κράτος του Διαβόλου.
Και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την αξιοπρεπή εμφάνιση των Ιερών Ναών και των Ιερέων. Δικαιούται και ο Θεός να έχει ο Ναός Του ευπρέπεια‘ «αγίασον Κύριε τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του Οίκου Σου» (Θεία Λειτουργία). Aλλωστε όλα τα αγαθά της γης είναι του Θεού (Ψαλμός 23).
Κατά την Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος εικονίζει τον Κύριο, οι Ιερείς και οι άλλοι Κληρικοί εικονίζουν τις τάξεις των Αγγέλων που υμνούν ακαταπαύστως τον Κύριο.Το Ράσο της Ορθοδοξίας είναι άγιο ένδυμα που το τίμησαν μυριάδες Οσίων, Οσιομαρτύρων, Ομολογητών, Αγίων, Μοναχών. Σημαίνει νέκρωση κάθε κοσμικής επιθυμίας. Το κάθε ένα χωριστά ιερατικό άμφιο έχει και ορισμένη θρησκευτική και λατρευτική για τον Θεό σημασία (Συμεών Θεσσαλονίκης).
Οι Κληρικοί μας είναι άξιοι παντός σεβασμού. Ο ‘Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέγει: «’Ολος ο κόσμος να παρακαλέσει τον Θεό δεν δύνανται να τελειώσουν τα ‘Αχραντα Μυστήρια. Κι όμως, ένας απλός ιερεύς με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος τελεί το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας (την Θεία Κοινωνία). Να τιμάτε – λέγει – τους ιερείς και αν τύχει ένας ιερεύς και ένας άγγελος, τον ιερέα να προτιμήσεις, διότι ο ιερεύς είναι ανώτερος από τους αγγέλους» .
Ο δε ‘Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στους λόγους του περί Ιερωσύνης λέγει ότι «εις ουδένα των αγγέλων εδόθη η εξουσία του αφιέναι αμαρτίας». Ο ιερέας όμως έχει λάβει τέτοια εξουσία από τον Κύριο. Ο Κύριος, μετά την ένδοξη Ανάστασή Του, είπε προς τους Αποστόλους και δια των Αποστόλωνπρος τους διαδόχους τους: «Λάβετε πνεύμα άγιον, αν τινών αφήτε τας αμαρτίας, αφιένται αυτοίς αν τινών κρατείτε, κεκράτηνται» (Ιω. 20, 22-23).
Στον Ιερέα ο Θεός εμπιστεύθηκε τέτοια Μυστήρια, στα οποία και ‘Αγγελοι με δέος παρακύπτουν να δούν. Η Ιερωσύνη είναι ένα από ‘τα επτά ‘Αγια Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Ράσο και Ορθοδοξία είναι συνυφασμένα. Δυστυχώς, τώρα τελευταία ακούγεται ότι θέλουν να καταργήσουν το Ράσο.’Ομως, όταν ο Ιερέας θα κυκλοφορεί ντυμένος κοσμικά ήκουρεμένος, παραβαίνει εντολή Θεού.
Δεν βοηθάει έτσι καθόλου τις ψυχές, αλλά και ο ίδιος ο Ιερέας μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τις ιερές και φρικτές υποσχέσεις και υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά την ημέρα της χειροτονίας του έναντι του Θεού και του ποιμνίου του. Γι’ αυτό όσοι θέλουν να υπηρετήσουν τον Κύριο φορούν με χαρά το ένδυμα αυτό, τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού.Ας προσπαθήσουμε όλοι να κρατήσουμε άθικτη την Ορθόδοξη Πίστη και Χριστιανική Παράδοση της Εκκλησίας μας, την μεγάλη θρησκευτική μας αυτή Κληρονομιά».
orthodoxianews.gr
TO YPERMNHMONIO TO YΠΕΓΡΑΨΕ Κ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Κ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΑΠΟ 11-9-2016 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 9
ΑΡΘΡΟ 9 Δ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ
ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ Κ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΠΟ 11-10 2016
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥΕΥΡΩΠΑΙΕΣ ΔΗΘΕΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΑΧ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΚΑΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΣΕ ΠΩΣ Γ@#ΜΙΕΤΑΙ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ
ΣΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΡΑΣΩΝ Κ ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΘΕΗ-Ε ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΗΝΙΔΑ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΣΟΥ
ΑΡΘΡΟ 9 Γ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ 11-9-2016 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΑΙΡΕΙ? ΑΦΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ
ΑΡΘΡΟ 3 ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ 19 11 2016 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΙΣΩ
ΑΡΘΡΟ 10 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΒΑΤΟΥ ΑΓ ΟΡΟΥΣ
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ 17-7-2017 ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΑΦΟΥ ΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ{ Ο ΣΟΔΟΜΙΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ }}
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΟΠΩΣ ΑΓ ΚΟΣΜΑ ΑΓ ΙΩΑΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ κα
ΑΠΟ 11-10 -2016 ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ Κ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΑΠΟ 11-9-2017
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΙΑΚΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟ 20-5 2017 ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Κ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΓΡΥΠΝΙΩΝ ΝΕΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΕΔΩ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ Κ ΑΘΕΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Κ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΘΑ Γ@ΜΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ 11 9 2016 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ Κ ΤΕΜΕΝΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΔΟ ΑΠΟ 19 5-6 2017 ΕΩς 9 7 2016 ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ Κ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ
ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ-ΙΔΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΦΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΙΕΙΣ ΤΙ Θ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ν ΑΡΠΑΞΕΙ Κ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕΞ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ν ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΧΟΜΟ ΤΟΥ Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΕΩΣ ΤΟΥ ΘΡΟΝΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΑΞΕΛ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΑΥΧΙΕΣΘΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΟΝ ΕΓΚΡΙΝΑΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΟΣΩΝ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ Κ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΙΛΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΙΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ Κ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ Κ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙΣ ΠΑΡΕ
ΙΕΡΩΝΥΜΕ , ΠΟΛΛΑ ΝΑΙ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ . ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ , ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΧΤΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΑΞΕΙΣ .
κρεμαλα απο τα τσιγκελια στους μαυροσκουληκομορφους………………….
Τι γίνεται ρε σεις.Το ένα πίσω από το άλλο έρχετε από τους προδότες.Δεν προλαβαίνουν να στηρίξουν κάτι Ανθελληνικό , βγαίνει άλλο.Μου φαίνεται πως θα πιστεψω κατα 100% την προφητεία που λέει πως δεν θα προλαβαίνουμε τα γεγονότα.
Googleάρετε και διαβάστε το περίφημο υπερμνημόνιο «MEMORANDUM» που υπεγράφησε 29 Ιουνίου 2014! Γι’αυτό γίνεται αυτό και πολλά άλλα που θα ακολουθήσουν!
Όταν ο βασιλιάς Πτολεμαίος ζήτησε από τους Εβραίους τις γραφές τους, του έστειλαν την μισή Παλαιά Διαθήκη αποκρύπτοντας το Ταλμούδ.
Οπότε, να γνωρίζουμε οι Έλληνες πως το Ταλμούδ είναι και αυτό Παλαιά Διαθήκη και εάν δεν το μελετήσουμε ποτέ δεν θα κατανοήσουμε την μεγάλη προδοσία που η Εκκλησία μετά την Άλωση της Πόλης διατελεί και οδηγεί στην σταύρωση τον Ελληνισμό.
– – – – – – – –
ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΔΟΓΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ σελ.115-116
630 =Ειπέ μοι, ποιος Βασιλεύς, και πότε την Παλαιάν Γραφήν έλαβεν από τους Εβραίους;
Πριν την ενσάρκου Οικονομίας του Κυρίου ως ογδοήκοντα χρόνους ήτον ο Βασιλεύς Πτολεμαίος ειδωλολάτρης την θρησκείαν και μαθηματικός.
Ηθέλησεν δέ να κάμη ένα σταύλον κρυσταλλένιον από κρυσταλλόπετραν και του είπαν οι Φιλόσοφοι: «Εάν θέλεις δια να αφήσεις όνομα καλόν, και αιώνιον και να δοξασθής, να πάρη τα πέντε Βιβλία του Μωϋσέως τα ΙΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ από το γένος των Εβραίων, και τούτο μετά χαράς το εδέχθη και αμέσως έγραψεν ως εξής :
Πτολεμαίος ο μέγας Βασιλεύς της Ανατολής και της Δύσεως πρός εσάς τους μαθητάς του Προφήτου Μωϋσέως τους λεγομένους Εβραίους λέγω σας να χαίρεσθε.
Ήκουσα και έμαθα ότι είσθε κατά πολλά γένος ευσεβές και άγιον και ότι ευρέθησαν και από το γένος σας μεγάλοι και γραμματισμένοι άνθρωποι δια τούτο χαίρομαι ακούοντάς σας ότι είσθε τοιούτοι, και ευχαριστώ τους μεγάλους Θεούς, όπου με ηξίωσαν και εβασίλευσα εις εσάς και εις όλον τον κόσμον.
Ένα τίποτε καλόν ηθέλησα και εγώ να κάμω εις το γένος μου τούς Έλληνας ότι να τους δώσω μάτια να βλέπουν, ήτοι βιβλία πολλά να αποκτήσω που να καταλάβωσι τον κόσμον όλον εν κόσμω.
Δια τούτο Βασιλεύς είμαι αμή πάλιν παρακαλώ σας να μέ στείλετε τινά βιβλία όπου ήκουσα ότι έχετε και δεν τα θέλω τίποτες χαριστικώς αμή με την εξαγοράν τους και αφήνω σας ενός χρόνου χαράζιον και εις όσα το βιβλίον ήτε το τιμήσεται να σας το στείλω κάμετε λοιπόν ωσάν σας γράφω και εγώ δεν είμαι αχάριστος αμή πάλιν Σας το θέλω ανταμείψει.
ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
Οι Εβραίοι απάντησαν ως εξής :
Εβραίοι οι δούλοι σου προσκυνούμεν σε Βασιλεύ Πτολεμαίε.
Τα γράμματα της Βασιλείας σου εδεχθήκαμεν και ως έπρεπεν επροσκυνήσαμέν τα όλοι μας.
Ίδαμεν δέ ότι μας γράφεις και δια τα βιβλία μας.
Ημείς πολυχρονεμένε Βασιλεύ έχομεν κατάραν από τους Προφήτας μας, να μή τα δώσωμεν εις άλλο γένος, δια τούτο να μήν το βαρεθής πως δεν τα στέλλομεν.
ΥΓΙΑΙΝΕ
Τότε παρευθύς ο Βασιλεύς γράφει ως εξής :
Πτολεμαίος ο μέγας Βασιλεύς της Ανατολής και της Δύσεως πρός εσάς του Μωϋσέως του Προφήτου τούς μαθητάς τούς λεγομένους Εβραίους, λέγω σας να χαίρεσθε.
Εγώ έλεγα ότι είσθε δούλοι μου αληθινοί και πιστοί και δια τούτο θαρρετά έγραψα πρός εσάς μή ηξεύρωντας ότι είσθε φθονερόν και κακόν γένος και υπερήφανον, μή θέλετε λοιπόν να με κάμετε να θυμώσω, ότι μά την δύναμιν των μεγάλων Θεών, εάν δεν με στείλητε τα βιβλία σας πόλεμον μέγαν θέλω κάμει εις εσάς, το κάστρον σας θέλω κατακαύσει, και εσάς όλους θέλω περάσει από το σπαθί, μόνον ιδέτε και κάμετέ το καλλίτερον.
ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
Επειδή κατόπιν της ανωτέρω επιστολής αμέσως οι Εβραίοι έστειλαν την Παλαιάν Γραφήν, είπον δέ οι Φιλόσοφοι.
Μήνυσσαι Βασιλεύ να σου στείλουν και διδασκάλους, να τα εξηγήσουν εις την Ελληνικήν γλώσσαν και αμέσως έγραψεν ως εξής :
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ και της Δύσεως πρός εσάς τους λεγομένους Εβραίους λέγω σας να χαίρεσθε.
Ένα περιβόλι να είναι εσφαλισμένον και μια κρύα βρύσις να είναι σκεπασμένη τί όφελος έχουσιν;
Έτσι και τα Βιβλία που μου στείλατε ωσάν να είναι εσφαλισμένα και κρυμμένα έτσι τα έχω, αμή αν θέλητε να κάμετε το καλόν σωστόν, στείλατέ μας ανθρώπους όπου να τα εξηγήσουν και να ηξεύρουν καί ταις δύο γλώσσαις, όπου αυτοί να τα λέγουν Εβραϊκά και εγώ να βάλω ειδικούς μου ανθρώπους Έλληνας να τα γράφωσι.
Κάμετε λοιπόν το καλόν τέλειον διά να απολαύσητε καί το χάρισμα όπου σας έταξα.
ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ
ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΈΣΤΕΙΛΑΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, και ο Βασιλεύς διά να μή νοθεύσουν εκ συννενοήσεως την εξήγησιν,έβαλεν εις 70 δωμάτια εκατόν σαράντα ανθρώπους από δύο κάθε δωμάτιον, ο ένας ήτο Εβραίος και ο άλλος Έλληνας και επρόσταξε βασιλικήν περιποίησιν, αλλά μόνον ο ένας τον άλλον διδάσκαλον να μήν ίδουσιν έως ότου μεταγράψουν τα βιβλία, όπου και εγένετο, και ευδοκία Θεού ήταν όλα σύμφωνα.
Αναρτήθηκε από socratesnios στις 11:43 μ.μ.