Καμπανάκι κινδύνου προς τους λάτρεις του σούσι από Βρετανούς γιατρούς οι οποίοι επισημαίνουν τους κινδύνους από την κατάποση παρασίτων από το ωμό και το άψητο ψάρι.
Σε άρθρο τους στην British Medical Journal Case Reports οι γιατροί επισημαίνουν ότι η αυξημένη δημοτικότητα του σούσι στη Δύση ενδεχομένως να συνδέεται με την αύξηση παρασιτικών λοιμώξεων.
Επειδή είναι ωμό, είναι πολύ εύκολο να αναπτύξει παράσιτα και να προκαλέσει ασθένειες, όπως την ανισακίαση, η οποία εκδηλώνεται με συμπτώματα πυρετού, διάρροιας και εμετού.
Αν και η ασθένεια είναι γνωστή εδώ και καιρό, οι γιατροί της Βρετανίας προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν λίγο περισσότερο τους καταναλωτές καθώς τα περιστατικά αυξάνονται στην Ευρώπη.
Αν παρ’ όλα αυτά, δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως σούσι τότε μπορείς απλά να το ζεστάνεις ή να το ψύξεις καθώς οι πολύ υψηλές ή οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν