Στην Βουλή προς ψήφιση η παραχώρηση του ΟΛΠ στους Κινέζους της COSCO

Κοινοποίηση:
peiraias-cosco

Στην Βουλή προς κύρωση κατατέθηκε η σύμβαση παραχώρησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στην κινεζική Cosco. Το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία προκειμένου να κλείσει άμεσα η τελευταία νομοθετική εκκρεμότητα για την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Πρόθεση της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής είναι να ολοκληρωθεί η ψήφιση πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το Πεκίνο την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση θα συζητηθεί αύριο στις 11 το πρωί από τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και πιθανότατα την Πέμπτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση προβλέπει την μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ. Στην συνέχεια και μετά την ψήφισή της η Cosco θα καταβάλει αρχικά το τίμημα για την αγορά του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και στην συνέχεια του υπόλοιπου 16%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: