Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης – Συγκαλεί σύσκεψη για την οδική ασφάλεια

Κοινοποίηση:
kyriakos-mitsotakhs

Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης,

ο οποίος έχει συγκαλέσει σύσκεψη στο Ηράκλειο για την οδική συμπεριφορά και τις υποδομές με έμφαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού (ΒΟΑΚ).
Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 16:30 το απόγευμα και σε αυτήν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και πρόληψης, αθλητικών συλλόγων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του νησιού.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης, θα παρουσιαστεί επίσης και το σχέδιο «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, το οποίο κινείται σε έξι άξονες.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο αυτό, τουλάχιστον όταν πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται ότι «αντιμετωπίζει και τα ζητήματα της εκπαίδευσης και τα ζητήματα της αστυνόμευσης και τα ζητήματα των υποδομών, τα ζητήματα των ελέγχων, τα ζητήματα των πρώτων βοηθειών, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ και πόσο γρήγορα ή πόσο αργά μάλλον καταφέρνει να φτάνει στα ατυχήματα».
Κατά την παρουσίαση του σχεδίου (το Πάσχα του 2016) ο κ.Μητσοτάκης είχε θέσει ως στρατηγικό στόχο να μειωθούν τα θανατηφόρα ατυχήματα κατά 50% σε χρονικό ορίζοντα μιας δεκαετίας.
Σημειώνεται ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης είναι από τους πιο επικίνδυνους της Ελλάδας, ενώ σε αυτόν έχουν χάσει τη ζωή τους 34 άνθρωπο από την αρχή του έτους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: