Στην Τουρκική Βουλή πετάει το μπαλάκι για την θανατική ποινή ο Ερντογάν-Κήρυξε την Τουρκία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες

Κοινοποίηση:
ερτ

Η απόπειρα δημοψηφίσματος μπορεί να μην έχει τελειώσει ακόμα, διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή που παραχωρεί αυτήν τη στιγμή στο δίκτυο Al Jazeera, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι σε αυτήν μπορεί να εμπλέκονται και άλλες χώρες.

Στη συνέντευξή του, η οποία λαμβάνει χώρα παράλληλα με τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου (εξ ου και οι αρκετές διακοπές που χρειάστηκε να γίνουν καθώς ο Ερντογάν χρειάστηκε να μιλήσει τηλεφωνικώς με τους υπουργούς του), ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις επικρίσεις που έχει δεχθεί εξαιτίας της «εκκαθάρισης» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε ως παράλογες τις επικρίσεις πουν δέχεται, τονίζοντας ότι και η Γαλλία είχε προβεί στη λήψη ανάλογων μέτρων έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Αναφορικά με τη σχέση της χώρας του με τις ΗΠΑ και τον τρόπο που αναμένεται να επηρεαστεί σε ενδεχόμενη άρνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να εκδώσει τον Γκιουλέν, τον άνθρωπο που ο ίδιος θεωρεί υπεύθυνο για το πραξικόπημα, ανέφερε ότι η διπλωματία δεν πρέπει να επηρεάζεται από το συναίσθημα αλλά από τη λογική. «Η αλληλεγγύη πρέπει να συνεχιστεί. Μας συνδέουν πολλά με τις ΗΠΑ και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρουν τη σωστή απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι θα «ήταν μεγάλο λάθος» αν η αμερικανική κυβέρνηση αρνηθεί να εκδώσει τον ιεροκήρυκα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: