Στη “γύρα” για δανεικά δισεκατομμύρια βγαίνει ξανά η Αργεντινή!!

Κοινοποίηση:
argentina

Σας θυμίζει κάτι;;

«Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα», φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση της Αργεντινής!! Και τι εννοούμε; Μα φυσικά, τη νέα διαδικασία δανεικών που ξεκινάει η κυβέρνηση της μεγάλης χώρας της Λατινικής Αμερικής, μπας και καταφέρει να βγεί από το δύσκολο δρόμο της ύφεσης και του δημόσιου χρέους!!

Δεν έχουν περάσει παρά μοναχά μερικές μέρες όταν η Κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δανειστεί 15 δισ. δολάρια μόλις ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές χρέους. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να εξοφληθούν οι  διεθνείς πιστωτές της χώρας.

Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και τα 6,5 δισ. δολάρια που η Αργεντινή προσφέρθηκε να πληρώσει  στους “γύπες” αλλά και σε άλλους ομολογιούχους που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συμφωνία ρύθμισης τους χρέους. Πάντως ο πρόεδρος της Αργεντινής δηλώνει αισιόδοξος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους “γύπες” δηλώνοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αλλά και ο δικαστής μίας περιοχής της Νέας Υόρκης ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση της προσφυγής που είχαν καταθέσει οι “γύπες” εμφανίζεται πιο διαλλακτικός από τότε που ο Μάκρι αντικατέστησε την Κριστίνα Κίρχερ. Με απλά λόγια, η εκλογή Προέδρου Macri άλλαξε τα πάντα, είχε δηλώσει πριν από μερικές μέρες.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ,ύστερα από 14 χρόνια, η Αργεντινή και τα τέσσερα κερδοσκοπικά ταμεία συμφώνησαν επί της αρχής να επιλύσουν την διαφορά τους γύρω από την αποπληρωμή των χρεών της. Η συμφωνία αυτή όμως έχει πολύ δρόμο για να εγκριθεί.

Η Αργεντινή θα πρέπει να πάει την υπόθεση στο Κογκρέσο. Ωστόσο ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρος δεν διαθέτει τον έλεγχο ούτε στο Κογκρέσο ούτε και στην Γερουσία με συνέπεια να μην υπάρχει βεβαιότητα για την ευόδωση της υπόθεσης…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: