Στις 30 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ σχολές του κόσμου το ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Κοινοποίηση:
EÐÅÔÅÉÏÓ ÅÎÅÃÅÑÓÇÓ ÐÏËÕÔÅ×ÍÅÉÏÕ

Μπορεί τα προβλήματα που επικρατούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας να αυξάνονται συνεχώς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την καθοδική αυτή πορεία θα ακολουθήσει και το επίπεδο γνώσεων και διδασκαλίας τους.

Η σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών βρέθηκε στις 30 καλύτερες του κόσμου. Συγκεκριμένα, κατέλαβε την 26η θέση, στην τελευταία έκδοση του QS World University Rankings.

Σε αυτή τη λίστα μπήκαν ακόμη η Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών ,το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη κατάταξη βασίζεται στις απαντήσεις περισσοτέρων από 85.000 ακαδημαϊκοί και 41.000 και πλέον εργοδότες, αλλά και στην ανάλυση 17,3 εκατομμυρίων επιστημονικών δημοσιεύσεων και από 100 εκατομμυρίων βιβλιογραφικών παραπομπών από τις βάσεις δεδομένων Scopus/Elsevier.

Στην κορυφή είναι τα αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ κυριαρχούν σε συνολικά 21 γνωστικά αντικείμενα. Ακόμη, το Κέμπριτζ περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα σε 31 τομείς, ενώ η Οξφόρδη και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ακολουθούν με 29.

Το Χάρβαρντ μπαίνει στο Top10 σε 28 κατηγορίες, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ σε 26 και το MIT σε 19. Ακολουθούν το LSE του Λονδίνου με 11, το Πρίνστον και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες με 10, το Γέιλ με 9, το Imperial College με 8, το University College London με 6 και το Caltech και το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια με 5.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: