Παραμένει κρατούμενος ο Λαυρεντιάδης για την Proton

Κοινοποίηση:
B8970A6104D062C97D6049D3E8FBBE04

Στο εδώλιο του Tριμελους Εφετείου κακουργημάτων θα καθισουν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 33 ακόμα συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση της PROTON BANK.

Μεταξύ των κατηγορουμένων οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος. Με το βούλευμα 695/2014 του συμβουλίου εφετών παραπέμπονται κατηγορουμενοι για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και απιστία.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών οι Δημήτρης Μπίθαρης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Χ. Ζάντα και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας. Επισης απαλλάσσονται για επιμέρους πράξεις οι Παναγιώτης Δαμιλάκος, Γ. Γεωργάρας και Τρύφωνας Κολίντζας.

Οι δικαστές απερριψαν όλες τις αιτήσεις για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους των προσωρινά κρατουμένων ενω αποφάσισε τη διατηρηση των όρων που είχαν επιβληθεί στους κατηγορουμένους μετά την απολογία τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ορισμένους κατηγορούμενους. Υπενθυμίζεται οτι Ο εισαγγελέας Π. Καψιμάλης είχε προτείνει να επιβληθεί εγγύηση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Οι δικαστές απερριψαν επίσης και τα αιτήματα κατηγορουμένων για αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τους.

Η υπόθεση αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις από την PROTON BANK την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα επισφαλή δάνεια που αγγίζουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ, κατέληξαν σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ταχα θα ψοφουσε το κατω παρταλι στην φυλακη εαν εμενε αλλα και σε αυτο ψευτης βγηκε

  2. ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ(1300 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , 200 ΕΚ ΠΩΛΗΣΕΙΣ)ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΥΣΕ……..ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΡΟΓΚΟΠΟΥΛΟΣ(ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ , ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΡΧΗΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ) ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ?

Comments are closed.