Στο ιστορικό Αρκάδι το νέο «όχι» στα χημικά του πολέμου!

Κοινοποίηση:
ximika-syrias

Στην ιστορική μονή Αρκαδίου – σύμβολο των αγώνων των Κρητικών – θα γίνει το επόμενο παγκρήτιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την επεξεργασία του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στην Μεσόγειο θάλασσα. Την ίδια ώρα το πρώτο μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Σούδα, αλλά και στις γενικότερες αντιδράσεις, αναφέρονται Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα-σύμφωνα με το flashnews.gr-το επόμενο ραντεβού χιλιάδων Κρητικών είναι την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 12:30 στο Αρκάδι και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

«Η Κρήτη σηκώνεται για ολόκληρο τον κόσμο. Το ξέρει καλά εδώ κι αιώνες: πώς να αναγεννάται από τις στάχτες της. Ψυχή έχουμε εμείς οι Κρητικοί, μα για να την έχουμε ολάκερη θέλουμε και τον τόπο μας καθάριο. Γεννηθήκαμε εδώ στο πολύπαθο κρητικό τοπίο και περπατήσαμε σ’ αυτό και μάθαμε να ανασαίνουμε μόνο στην ελευθερία και την ανθρωπιά. Δεν χωράμε αλλού και δεν θέλουμε να χωρέσουμε. Γιατί ο ουρανός δεν κουλαντρίζεται σε στενοσόκακα.

Παγκρήτιος σηκωμός από όλους για όλους με σύνθημα «όχι στα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο, όχι στο θάνατο, ναι στην ειρήνη και τη ζωή». Όχι στο γονάτισμα και την εθελοδουλία της Γηραιάς Ηπείρου. Ναι στο ωραίο παράλογο του κρητικού λαού: να μάχονται όλοι ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας για την πατρογονική γη.

Οι συντονιστικές επιτροπές (πρωτοβουλία Χανίων-Ρεθύμνου-Ηρακλείου-Λασιθίου) καλούν όλους στον δίκαιο αγώνα μας: την Εκκλησία, την Περιφέρεια, τους Δήμους, τις πολιτικές δυνάμεις-κόμματα, τα εργατικά κέντρα, επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους, συνδικαλιστικούς φορείς, συλλογικότητες, κινήματα, τοπική κοινωνία, ενεργούς πολίτες, άπαντες, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο μαρτυρικό Αρκάδι στις 23.3.2014 και ώρα 12:30. Εκεί θα είμαστε, εκεί όπου δεν μας περιμένουν, εκεί για να σώσουμε ότι μπορούμε στην αστραπή και να το διατηρήσουμε καθαρό στον αιώνα.

Επειδή αγαπάμε την Κρήτη και πρώτα ονομαστήκαμε Άνθρωποι «πρέπει να αγαπάμε και την ευθύνη. Να λέμε: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω… Πού πάμε; Θα νικήσουμε ποτέ; Προς τι όλη τούτη η μάχη; Σώπα! Οι πολεμιστές ποτέ δε ρωτούνε!»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΙΟΥΝ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ;

  2. ANTI ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΩΤΕΡΗ ΜΙΑ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΩΞΙΣ ΚΑΚΗΝ-ΚΑΚΩΣ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ !!!!

    ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ……..

Comments are closed.