Στο ΣτΕ ο Αχιλλέας Μπέος για την αργία που τέθηκε από δήμαρχος Βόλου

Κοινοποίηση:
mpeos_481_355

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος καταθέτοντας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητεί την αναστολή και ακύρωση της απόφασης που τον έθεσε σε αργία λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου το 2011.

Ο Αχιλλέας Μπέος στην προσφυγή του χαρακτηρίζει την απόφαση του γενικού γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ΕΣΔΑ .

Όπως αναφέρει η επίμαχη απόφαση παραβιάζει τον πυρήνα του τεκμηρίου της αθωότητας και «νοθεύει την λαϊκή εντολή, δηλαδή τη βούληση των ψηφοφόρων που του έδωσαν το χρίσμα για συγκεκριμένη χρονική θητεία».

Η αιφνίδια παύση της άσκησης των καθηκόντων του, τονίζει μεταξύ άλλων, θα επιφέρει «μετά βεβαιότητας ένα καίριο και ανεπανόρθωτο πλήγμα στην δημόσια εικόνα του ως δημάρχου, ενώ θα λειτουργήσει μειωτικά ως προς την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν την υποψηφιότητά του και την προσωπικότητά του οι χιλιάδες των ψηφοφόρων στον Βόλο» και συμπληρώνει ότι «βλάπτονται ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα του Δήμου και δημοτών, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την τοπική κοινωνία του Βόλου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: