Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί κάτοικοι της Ειδομένης διαμαρτυρόμενοι για την μη εκκένωση του καταυλισμού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στη γέφυρα, πριν από το χωριό της Ειδομένης. «Εκεί που υπήρχε αλληλεγγύη και ανθρωπιά, τώρα υπάρχει αγανάκτηση. Κυρίως οι αγρότες της περιοχής χάνουν τη δουλειά τους, αφού δεν μπορούν να σπείρουν αυτή την εποχή τα υπό κατάληψη χωράφια τους» σημείωσε.
Νωρίτερα, μέσα στον καταυλισμό, δημιουργήθηκε ένταση όταν ΜΚΟ επιχείρησε να αδειάσει ένα φορτηγό ξύλα για τους πρόσφυγες σε χωράφι που ανήκε στον Λάζαρο Ούλη, τον αγρότη που χθες άρχισε να οργώνει το χωράφι του, δίπλα στις σκηνές. Σήμερα, η σύζυγός του έδιωξε από το χωράφι τους την νταλίκα με τα ξύλα, τα οποία ξεφορτώθηκαν τελικά στη μέση του δρόμου απ΄ όπου όρμηξαν για να τα πάρουν εκατοντάδες πρόσφυγες.
Η Ειδομενη ειναι μια παγιδα των ευρωπαιων και Ελληνων πολιτικατηδων για τους προσφυγες, και να φυγουν απο εκει εγκλωβιζονται υστερα απο τον αξιο ποταμο. Ετσι ελεγχετε η ροη τους προς τα βορεια.Γιατι δεν τους κατευθυνουν 2-3 χλμ διπλα στους ευζωνους οπου οι σκοπιανοι δεν μπορουν να κλεισουν να τα συνορα εκει αφου απο εκει τροφοδοτουνται με καυσιμα,και Ελληνικο χρημα ,καζινο,ιατρεια, κλπ?