Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον τρόφιμο που έβαλε φωτιά στο Δαφνί!

Κοινοποίηση:
dafni2

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του τροφίμου, που φέρεται να έβαλε τη φωτιά στο «Δαφνί», η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

O πρόεδρος των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί», Νίκος Παναγούλης, αποκάλυψε πως οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος είχαν συντάξει τριάντα αναφορές για τον συγκεκριμένο τρόφιμο, τις οποίες είχαν αποστείλει προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Σε αυτές τις αναφορές, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον «εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό χαρακτήρα» του ασθενή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτό-τραυματισθεί. Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και όπως λέει ο κ. Παναγούλης, οι εργαζόμενοι επανειλημμένα είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, πρωτίστως για τη δική του προστασία.

Ο συγκεκριμένος ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Μάλιστα τότε ο κ. Παναγούλης είχε εκφράσει την ανησυχία του προειδοποιώντας ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος».

Ο συγκεκριμένος ασθενής πάσχει από σχιζοφρένεια και κρατείται στο «Δαφνί» σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα περί ακαταλόγιστου. Το άρθρο ορίζει ότι αν κάποιος, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του, απαλλάχθηκε από την ποινή ή τη δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, για το οποίο ο νόμος απειλεί ποινή ανώτερη από έξι μήνες, το δικαστήριο διατάσσει τη φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα, εφόσον κρίνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

«Περιμέναμε ότι κάτι θα γινόταν» λέει ο κ. Παναγούλης, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να δοθεί λύση στο θέμα», με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών και εργαζομένων.

«Η υπο-χρηματοδότηση και υπο-στελέχωση, οδηγούν το Ψυχιατρείο σε κατάρρευση και από την άλλη παρατηρείται αύξηση των περιστατικών που χρειάζονται βοήθεια» καταλήγει ο κ. Παναγούλης.

Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε πτέρυγα του Ιδρύματος με 17 νοσηλευόμενους, τρεις βρήκαν τραγικό θάνατο και τρεις τραυματίστηκαν. Από αυτούς δυο νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο και ένας στο Σωτηρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ασε ρε παναγουλη τα ψωφια. πες την αληθεια οτι η νυχτερινη βαριδα δεν υπάρχει. μόλις φτάνει 11 το βράδυ στην αλλαγή η νοσηλευτές και νοσοκόμοι φεύγουν όλοι. κλειδώνουν τις πτέρυγες και απλά 3 άτομα για όλο το Δαφνί μένουν κλειδωμένοι στο κεντρικό κτίριο και 2 άτομα στο κτίριο αλκοολικών. όλες οι άλλες πτέρυγες είναι χωρίς προσωπικό

Comments are closed.