“Συγχαρητήρια, Αλέξις”. Ξέρετε τι σημαίνει να είσαι κουμούνι και να σου λένε μπράβο τα γεράκια των ΗΠΑ;

Κοινοποίηση:
tsipras-hpa-pens

Ο αντιπρόεδρος (σ.σ. Μάικ Πενς) μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν τους διαρκείς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, τη συνεισφορά της στο NATO, και τη στρατιωτική συνεργασία της με τις ΗΠΑ» υπογραμμίζεται.

Για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, «οι ηγέτες εξέφρασαν λύπη για το ότι η Σύνοδος για την Κύπρο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να υπάρξει μια συμφωνία επίλυσης, ενώ ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς μια ευρεία συμφωνία για την επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

«Ο αντιπρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, και οι ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όργιο προσλήψεων αλα Παπανδρέου στο δημόσιο. 121 νέοι φορείς για το κράτος, που διορίζει αβέρτα!
    Παρασκευή, 07 Ιούλιος 2017 17:19
    Όργιο προσλήψεων αλα Παπανδρέου στο δημόσιο. 121 νέοι φορείς για το κράτος, που διορίζει αβέρτα!

    Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2017, η οποία αποφάσισε να κάνει ένα εντυπωσιακό πισωγύρισμα πίσω στην δεκαετία του 1980, στις…”χρυσές εποχές” του σοσιαλισμού. Στις εποχές όπου ο παράδεισος του Δημοσίου ήταν και το όνειρο του κάθε Έλληνα.

    Η είδηση για την ξαφνική κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ προκάλεσε εμφανείς αντιδράσεις -κυρίως αρνητικές- καθώς συντελείται σε μία περίοδο όπου οι δανειστές πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερες ΑΠΟ-κρατικοποιήσεις και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

    Ωστόσο η κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά”, πιστή στην ιδεολογία της, ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο.

    Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ φυσικά δεν θα είναι η μόνη, αλλά πρόκειται πιθανότατα για την κορυφή του παγόβουνου. Η απομάκρυνση των πρόωρων εκλογών και ο προγραμματισμός τους (τουλάχιστον) για τα μέσα του 2019, δίνουν περιθώρια στην κυβέρνηση να εφαρμόσει δικές της πολιτικές, πέραν των μνημονιακών υποχρεώσεων.

    Προ ημερών αποφασίστηκε ένα μπαράζ προσλήψεων ατόμων στον δημόσιο τομέα, με τις όποιες αξιολογήσεις τους να αναβάλλονται επ’αόριστον.

    Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80, σηματοδοτήθηκαν ως η αρχή του φαινομένου που λέγεται “ελληνικό δημόσιο”, κουβαλώντας όλες τις παθογένειές του μέχρι και σήμερα. Η πρώτη μάλιστα κρατικοποίηση οργανισμού που έγινε από τότε -αυτή του ΟΑΣΘ- σηματοδοτεί και το μεγάλο πισωγύρισμα.

    Δεν είναι μυστικό πως η λέξη αυτή ήταν πλήρως λησμονημένη από την εποχή της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Μία σωρεία άλλων νομοσχεδίων , όπως είναι η μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια, αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα για την επάνοδο του άκρατου σοσιαλισμού στην Ελλάδα της κρατικοδίαιτης νοοτροπίας.

    Και τα “καλύτερα” έρχονται… https://youtu.be/WJ8l2vwOvoI https://youtu.be/GfmxxIvzrag https://youtu.be/o_Ta_ErNrc0

Comments are closed.