“Συγχαρητήρια κερδίσατε ένα ταξίδι” – Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες στον Έβρο

Κοινοποίηση:
1-1509709379

Συνεχίζονται τα περιστατικά απόπειρας τηλεφωνικής απάτης στον Έβρο.

Αυτή την φορά οι επιτήδειοι “χτύπησαν” στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Το τελευταίο διάστημα δεκάδες είναι τα άτομα που σήκωσαν το σταθερό τους τηλέφωνο και άκουσαν τη φράση: “Συγχαρητήρια κερδίσατε ένα ταξίδι”.

Πως λειτουργεί η συγκεκριμένη απάτη; Το υποψήφιο θύμα αφού ακούσει πως κέρδισε κάποιο ταξίδι καλεί στον αριθμό που αναφέρεται στην κλήση, είτε πατά κάποιο αριθμητικό πλήκτρο ώστε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η παραπάνω τακτική αποτελεί κόλπο διάφορων εταιρειών για να κερδίζουν χρήματα. Πως; Φουσκώνοντας τον δικό σας τηλεφωνικό λογαριασμό με υπέρογκα ποσά.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ορισμένοι εκ των οποίων “τσίμπησαν” το δόλωμα ανέφεραν πως έπειτα από αυτό επικοινώνησαν με τα ξενοδοχεία στα οποία υποτίθεται θα διέμεναν κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και πως οι ιδιοκτήτες τους ενημέρωσαν πως πρόκειται για απάτη.

Συνίσταται στους πολίτες να μιλούν σε φίλους και γνωστούς, να γνωστοποιούν τα περιστατικά ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες εξαπάτησης λόγω άγνοιας, ειδικά τώρα σε περιόδους δύσκολες για όλους.

Στις ίδιες συστάσεις προβαίνει και η Αστυνομία. Αλλά και ζητά την συνεργασία όλων και την ενημέρωσή της για κάθε περιστατικό, ώστε να προληφθούν τα χειρότερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: