Οι δυο ύποπτοι κρατούνται από προχθές
Πρ’ωτη δημοσίευση 08:27
Στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης σταμάτησε το ταξίδι δύο τζιχαντιστών, στις αποσκευές των οποίων βρέθηκαν χατζάρες και στρατιωτικές στολές. Τους δύο υπόπτους συνέλαβαν, ύστερα από έλεγχο, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Alexpoli.gr, που μετέδωσε και τηλεοπτικός σταθμός.
Η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες, οι απαντήσεις τους στις ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες ενώ ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν. Η χώρα προέλευσής τους δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.
Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές και έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για απόπειρα τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο άνδρες, τους οποίους παρακολουθούσαν οι σουηδικές αρχές, είχαν σκοπό από την Αλεξανδρούπολη να μεταβούν στους Κήπους κι από εκεί στην Τουρκία και τελικά στη Συρία.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο ένας από τους δύο στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές τις Βοσνίας, από όπου είναι και η καταγωγή του, αφού το 2005 είχε συλληφθεί μετά από έρευνα στο σπίτι του όπου είχε βρεθεί ποσότητα εκρηκτικών, μία αυτοσχέδια ζώνη γεμισμένη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εκτοξεύονταν απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό παρακολούθηση.
Ο δεύτερος τζιχαντιστής, έχει καταγωγή από την Υεμένη.
Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν το μαχαίρι από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν το προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα.
Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και οι δύο άντρες αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.