Συναγερμός στην Ηλεία – Βρέθηκαν αυτοσχέδιους εκρηκτικοί μηχανισμοί και κράνη σε κάδους απορριμάτων

Κοινοποίηση:
αστυνομια

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Ηλείας μετά τον εντοπισμό αυτοσχέδιων εκρηκτικών- εμπρηστικών μηχανισμών τους οποίους είχαν αφήσει άγνωστοι κοντά σε κάδους απορριμμάτων σε ένα οικόπεδο στην Αμαλιάδα, μαζί με τρία κράνη μοτοσικλετιστή.
Ένας περαστικός παραξενεύτηκε, το πρωί του Σαββάτου, όταν είδε τα δύο πλαστικά μπουκάλια που ήταν γεμάτα υγρό με κάτι ύποπτο κολλημένο με ταινία πάνω τους και αμέσως ειδοποίησε τους άνδρες της Ασφάλειας Ήλιδας. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, εξέτασαν τα μπουκάλια και διαπίστωσαν ότι ήταν γεμάτα βενζίνη με προσαρμοσμένες κροτίδες, οι οποίες θα προκαλούσαν την ανάφλεξή τους.

Τόσο οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί εκρηκτικοί μηχανισμοί, όσα και τα κράνη που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών όπου εξετάζονται για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και ερευνά ποιος ήταν ο στόχος των ιδιαίτερα επικίνδυνων μολότοφ, ενώ ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών και όπλων σε βάρος αγνώστων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: