Λήξη συναγερμού στη βάση “Άντριους”! Το ΛΑΘΟΣ στην άσκηση που έφερε τα ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ στην αεροπορική βάση του Air Force One! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
αρχείο λήψης (1)


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
“All clear”!
Οι δύο αυτές λέξεις σήμαναν και το τέλος του συναγερμού! Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, άνθρωποι του προσωπικού είδαν έναν ένοπλο άνδρα -ο οποίος έπαιρνε μέρος στην άσκηση- και φοβήθηκαν πως πρόκειται για κάποιον ένοπλο άνδρα που απειλεί την αεροπορική βάση.

 

 

Μάλιστα το γεγονός πως η όλη επιχείρηση έγινε εξαιτίας μιας… παρεξήγησης, επιβεβαίωσε και το FBI, αλλά και η τοπική αστυνομία του Μέρυλαντ.

Εδώ πάντως να σημειώσουμε πως ο επίσημος λογαριασμός της αεροπορικής βάσης στο Twitter, με δεύτερο μήνυμα διευκρινίζει πως η… “all clear” κατάσταση αφορά στην αεροπορική βάση, “με εξαίρεση την νοσοκομειακή μονάδα Malcolm Grow”, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω διευκρινίσεις…

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ενημέρωση από τον επίσημο λογαριασμό της αεροπορικής βάσης στο Twitter είναι συνεχής.
Με απανωτά tweets, διευκρινίζεται πως ήδη έχουν φτάσει στο σημείο οι πρώτες δυνάμεις για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στην αεροπορική βάση γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του προσωπικού και τονίζεται πως θα παρέχεται πληροφόρηση μετά από κάθε νέο στοιχείο που θα προκύπτει.

Προηγούμενη ενημέρωση

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 09:30 το πρωί (τοπική και 16:30 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Άντριους λίγο έξω από την Ουάσινγκτον, όταν δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να μην κυκλοφορεί γιατί υπήρξε πληροφορία για ελεύθερο σκοπευτή! Στην αεροπορική βάση Άντριους σταθμεύει το Air Force One, το αεροσκάφος του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών!
baseandrews_528_355

Η εντολή για lockdown δόθηκε και από τον επίσημο λογαριασμό της αεροπορικής βάσης στο twitter:

Σύμφωνα με δεύτερο tweet, έγινε γνωστό πως το περιστατικό είναι σε εξέλιξη στην κλινική Malcolm Grow. Ήδη έχουν φτάσει οι πρώτοι αστυνομικοί και το προσωπικό παραμένει σε αποκλεισμό.

Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη βάση είναι παροπλισμένη.

αρχείο λήψης

“Ανταποκριθήκαμε σε αναφορά για ελεύθερο σκοπευτή” δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης στο WTTG, σημειώνοντας πως το τηλεφώνημα έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη άσκηση στη βάση και αυτή η δήλωση προκάλεσε την εντύπωση πως ίσως να πρόκειται για περιστατικό στο πλαίσιο της συγκεκριμένης άσκησης. Ο εκπρόσωπος, πάντως, τόνισε πως από τη στιγμή πως το τηλεφώνημα αφορούσε στην ύπαρξη ελεύθερου σκοπευτή, έπρεπε να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση. “Έτσι το αντιμετωπίζουμε και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο για την ώρα”, σημείωσε.
xartis

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Πενταγώνου όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. “Πρόκειται για κατάσταση σε πλήρη εξέλιξη” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jeh Johnson.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα “πετούσε” από εκεί σήμερα!
Παράλληλα, το RT αποκάλυψε πως σήμερα το απόγευμα (σ.σ. τοπική ώρα), ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επρόκειτο να “πετάξει” από την συγκεκριμένη βάση με προορισμό το Οχάιο!

Συνεχής ενημέρωση…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: