Συνελήφθη μηχανικός αεροσκαφών για τη συντριβή του ρωσικού Airbus στο Σινά

Κοινοποίηση:
Authorities fear all on board crashed Russian jet dead

Ένας Αιγύπτιος μηχανικών αεροσκαφών συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές μαζί με άλλα τρία άτομα, καθώς θεωρείται ύποπτος για την συντριβή του ρωσικού Airbus στη Χερσόνησο του Σινά κατά την οποία 224 άτομα σκοτώθηκαν.

Οι νέες αυτές πληροφορίες, που αποκαλύπτει η βρετανική Daily Mail, δείχνουν ότι δεν ήταν μακριά από την πραγματικότητα ορισμένα από τα σενάρια που είδαν το «φως» της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες και ήθελαν ένα εργαζόμενο του αεροδρομίου της Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου -από όπου απογειώθηκε το μοιραίο αεροσκάφος- να είχε τοποθετήσει τη βόμβα που το έριξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανικός που συνελήφθη και ανακρίνεται έχει έναν ξάδερφο ο οποίος είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Και μπορεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση να αρνείται να σχολιάσει τις εν λόγω αναφορές και να επιμένει ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους δεν οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο, ανώνυμες πηγές από την Αίγυπτο που επικαλείται η Daily Mail ανέφεραν ότι τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι «φύτεψαν» την φονική βόμβα.

Εκτός από τον μηχανικό η αστυνομία της Αιγύπτου ανακρίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο αστυνομικούς που εργάζονταν στο αεροδρόμιο και έναν άντρα που μετέφερε τις βαλίτσες των επιβατών στα αεροπλάνα.

«Όταν έμαθαν ότι ένα μέλος τους είχε έναν συγγενή ο οποίο εργαζόταν στο αεροδρόμιο, οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να του δώσουν τη τσάντα με τη βόμβα για να την τοποθετήσει στο αεροσκάφος», είπε μια από τις πηγές και πρόσθεσε πως ο ξάδερφος του Αιγύπτιου μηχανικού έγινε μέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πριν 18 μήνες.

Πάντως, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αεροδρομίου Σαρμ ελ-Σέιχ είπε πως δεν υπήρξαν συλλήψεις εργαζομένων και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: