Συνεχίζουν να καλύπτουν τον Βαρουφάκη για την αποτυχημένη διαπραγμάτευση

Κοινοποίηση:
k6

«Επιστημονικά αδόκιμη» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, την άποψη του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας  Κλάους Ρέγκλινγκ ότι το κόστος της «διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη» ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ.

Ο γνωστός «τεχνοκράτης» υπουργός είπε ότι υποπτεύεται πως η εκτίμηση του κ. Ρέγκλινγκ στηρίζεται στον δανεισμό» και πρόσθεσε ότι «από τα 86 δις του δανείου περίπου τα ¾, δηλαδή περίπου 50 δισ., είναι για ανακύκλωση χρέους». «Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει αυτό που λέει, είναι επιστημονικά αδόκιμο», τόνισε ο κ. Χουλαριάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρέγκλινγκ, στηριζόμενος στην δημοσιοποιημένη έκθεση του ΔΝΤ του 2015 που αναφερόταν σε ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα για την ίδια χρονιά και 3,5% για το 2016 είχε υποστηρίξει ότι «αυτό αθροιστικά μας κάνει ανάπτυξη 6%». Ωστόσο, όπως είπε, «αυτά τα δύο χρόνια είχαμε μικρή ύφεση» και συμπλήρωσε, ότι μετρώντας και υπολογίζοντας το κόστος, αυτό σημαίνει έξι μονάδες του ΑΕΠ, άρα περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: