Σύλληψη ελλήνων στρατιωτικών: Παίζει το κεφάλι του ο ανίκανος προστατευόμενος του Βαρδινογιάννη, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ!

Κοινοποίηση:
stigmh_sillipsis-630x422

Συνεχίζει τις εντατικές προσπάθειες ο Αρχηγός ΓEΕΘΑ, για να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία σε κάθε επίπεδο, τόσο για την επιτάχυνση της έρευνας της τουρκικής εισαγγελίας για το θέμα του ορισμού της δίκης των 2 στρατιωτικών, αλλά και για να αποτραπεί κάθε προσπάθεια να εκμεταλλευτεί η γειτονική χώρα ένα τυχαίο περιστατικό για να κλιμακώσει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στην συνάντηση που είχε με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, η οποία ξεπέρασε τις 2 ώρες, ο ναύαρχος Αποστολάκης ζήτησε από τον κ. Πάιατ να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Στόχος να αποτραπούν ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα στην περιοχή και μάλιστα ανάμεσα σε 2 μέλη του ΝΑΤΟ. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και συνολικά οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερώσει τον αμερικανό πρέσβη για το περιστατικό συζήτηση των 2 ανδρών επεκτάθηκε και στην συνεχή παρουσία συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ με στόχο την σταθεροποίηση άλλα ταυτόχρονα την Αποστόλη δυναμικού μηνύματος προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αμερικανός πρέσβης δεσμεύτηκε πως θα κάνει ότι μπορεί για να λυθεί το θέμα των 2 στρατιωτικών το συντομότερο δυνατόν, αλλά και να αποκλιμακωθεί η ένταση και διατηρηθεί η απαραίτητη ισορροπία στην περιοχή. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ξεκαθαρίζει ότι η προσπάθεια για τους 2 στρατιωτικούς θα είναι συνεχής με όλους τους τρόπους και με κάθε δυνατό σύμμαχο . Η στρατιωτική ηγεσία δεν θα σταματήσει την προσπάθεια φέρεται να είπε μέχρι να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα.

Οι ελληνικές αρχές δεν θα στείλουν άμεσα πραγματογνώμονα στην Τουρκία για το σκέλος της ψηφιακής έρευνας που διεξάγεται αναφορικά με το περιεχόμενο των τριών κινητών τηλεφώνων. Άλλωστε καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν με νόημα ότι θα γίνει σεβαστή η διαδικασία που ακολουθεί η τουρκική δικαιοσύνη. Από το χρόνο ολοκλήρωσης της ψηφιακής εξέτασης των κινητών θα εξαρτηθεί και η αποστολή των ειδικών στα εγκληματολογικά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: