ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ: Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Λαμίας! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
xioni_ethniki_708

Απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου, εκατοντάδες οδηγοί που ξεκίνησαν για την έξοδο των Χριστουγένννων. Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης δίπλωσαν νταλίκες και οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους επί ώρες.

Λίγο μετά τις 18:30 δόθηκε σε κυκλοφορία το ρεύμα προς Λαμία στη εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, τα οποία είχαν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων. Οι νταλίκες και τα αυτοκίνητα που είχαν διπλώσει απομακρύνθηκαν και άρχισε σιγά-σιγά να υπάρχει μια ροή των αυτοκινήτων.

Ωστόσο θα χρειαστεί αρκετή ώρα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αφού η ουρά είχε φτάσει τα 15 χιλιόμετρα περίπου.

Πηγή βίντεο: lamiareport.gr

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Ε.Ο.Αθηνών-Λαμίας, ιδίως στο ύψος της Τανάγρας στις στροφές της Μαλεσίνας και του Θεολόγου, από την περιοχή του Μαρτίνου.

Η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς, εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινηθούν στην εθνική οδό, αλλιώς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η ΕΛΑΣ επίσης ενημέρωσε λίγο μετά τις 18:00, ότι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το 120ο χλμ έως το 135ο χλμ και στα δύο ρεύματα, διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

Επικοινωνία Παφίλη-Τόσκα για την κατάσταση στην Εθνική οδό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην εθνική οδό, λόγω της κακοκαιρίας και τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν από όλους τους αρμόδιους φορείς, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, σε ό,τι αφορά τον υπουργό είπε ότι από το μέρος της Πολιτείας καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες και επισήμανε ότι την ευθύνη την έχουν αυτοί που εκμεταλλεύονται τους δρόμους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: