Τα ακατάλληλα πράγματα που εύχεσαι να ΜΗΝ δει ΠΟΤΕ το παιδί σου!!!

Κοινοποίηση:
5a7705bf361a9

Είσαι γονιός. Θες να πιστεύεις ότι είσαι cool μαμα ή super μπαμπάς! Φαντάσου τώρα την εικόνα: Εσύ – εννοείται αφού έχουν κοιμηθεί τα παιδιά – αραγμένος/ -η στον καναπέ μπροστά από την οθόνη του laptop για ένα χαλαρό σερφάρισμα. Και ουπς ….!! Τι είναι αυτά???
Ποια είναι η πρώτη αντίδραση σου, μετά το σοκ? Μα εννοείται εύχεσαι να το έχει δει ο άντρας σου / η γυναίκα σου και ΟΧΙ το παιδί σου! Κι αν το έχει δει το παιδί σου???
Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι πολύ καλά τα πράγματα: «Το πορνό στο διαδίκτυο σκοτώνει τη φαντασία του εφήβου, όπου στην πρώιμη εφηβεία (11-13 ετών) είναι ονειρική, ρομαντική και εξιδανικευμένη, καθώς στο πρόσωπο του έρωτα ταυτίζονται η τρυφερότητα και η αγάπη» μας λέει ο καθηγητής Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος της νέας ενημερωτικής καμπάνιας της δράσης Kids@Safety, σχετικά με την εύκολη πρόσβαση των παιδιών σε πορνογραφικό υλικό.
Το να ενδιαφέρονται τα παιδιά για το σεξ είναι κάτι για το οποίο οφείλουν άλλωστε να είναι προετοιμασμένοι όλοι γονείς. Στο kids@safety μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τις συνήθειες και τις πεποιθήσεις των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο γύρω από το θέμα του σεξ, αλλά και να αναζητήσεις τρόπους να βοηθήσεις και να προστατέψεις το παιδί σου από ακατάλληλο online περιεχόμενο. Μείνε κοντά στις ψηφιακές αναζητήσεις του παιδιού, περνώντας διαδικτυακό χρόνο μαζί του και παρατηρώντας τυχόν μεταβολές στη συμπεριφορά και τη διάθεσή του.
Για να συνεχίσεις να είσαι cool μαμά & super μπαμπάς!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: