Τα βρώμικα χέρια του Βενιζέλου το υπέγραψαν!!! ΣΟΚ και ΔΕΟΣ!!! Η τζίφρα Βενιζέλου το 2011 «νομιμοποιεί» ΣΗΜΕΡΑ…το βέτο της Φιλανδίας για grexit

Κοινοποίηση:
venizelos-eyaggelos

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Φιλανδία δημιουργεί πρόβλημα και αντιτάσσεται στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2011 είχε αρνηθεί να συμμετάσχει με το μερίδιο που της αναλογούσε στο δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα και σύμφωνα με απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
Τότε λοιπόν η Ελλάδα μέσω του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου είχε υπογράψει ειδική συμφωνία με τη Φιλανδία στην οποία έδινε περισσότερες εγγυήσεις προκειμένου να συνεισφέρει το ποσό που της αναλογούσε.

Μια λογική εξήγηση για τη σημερινή αρνητική έως εχθρική στάση απέναντι στην Ελλάδα – βάζοντας βέτο στο νέο πακέτο διάσωσης και επιμένοντας στο grexit – είναι ότι θα ήθελε να επαναλάβει μια παρόμοια ειδική συμφωνία με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου 2011 Το Βήμα έγραφε:
Σε επιτυχή ολοκλήρωση οδηγήθηκε διμερής πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου με στόχο να ξεπεραστεί το πρόβλημα της συμμετοχής της Φινλανδίας στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για τη στήριξη της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF» δήλωσε την Τρίτη ο κ. Βενιζέλος.
Το χρηματοδοτικό σχήμα διαμορφώθηκε τελικά σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Βενιζέλος με τη Φιλανδή ομόλογό του κυρία Γιούτα Ουρπιλάινεν τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνεχίζεται η νομική και τεχνική επεξεργασία.
«Το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες θα υποβληθεί προς έγκριση στο Euro WorkingGroup (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών). Περιττεύει να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα δεν έχει κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα» εξήγησε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία είχε θέσει το ζήτημα αυτό τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, επικαλούμενη σοβαρούς εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και μια διμερής συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας γύρω από ένα κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα συμπεριελήφθη στα συμφραζόμενα της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

Επίσης στις 17 Αυγούστου 2011 η Καθημερινή έγραφε:
Ελλάδα και Φινλανδία κατέληξαν σε ειδική συμφωνία, προκειμένου η δεύτερη να συμμετάσχει στο νέο πακέτο στήριξης που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής, συνολικού ύψους 109 δισ. ευρώ. Στην ουσία, ωστόσο, με τη συμφωνία αυτή ακυρώνεται η συμμετοχή της Φινλανδίας, αφού το μερίδιο που της αναλογεί θα καταβληθεί μεν προς την Ελλάδα, αλλά η χώρα μας θα της το επιστρέψει με νέα δανειακή σύμβαση 25 ετών. Εάν η Ελλάδα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, τότε το 1 δισ. με τους τόκους θα επιστραφεί στη χώρα μας. Σε διαφορετική περίπτωση, το 1 δισ. ευρώ θα ανήκει στη Φινλανδία. Λόγος της συμφωνίας αυτής ήταν η άρνηση της Φινλανδίας να συμμετάσχει σε νέα δάνεια χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις.
Για τη συμφωνία ενημέρωσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τη Δευτέρα, ενώ χθες και σήμερα επρόκειτο να ενημερώσει και τους άλλους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, ασκώντας τους ταυτόχρονα πιέσεις για τη γρήγορη υιοθέτηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής.
Στο μεταξύ, προς τα τέλη του μηνός θα βρεθούν στην Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας. Κοινοτικοί αξιωματούχοι, αλλά και αρμόδιοι παράγοντες, στην Ελλάδα ξεκαθαρίζουν ότι η χρηματοδότηση της χώρας είναι εξασφαλισμένη.

Η μυστική συμφωνία στη δημοσιότητα

Τον Μάιο του 2013 η Φιλανδία έδωσε στη δημοσιότητα μέρος της συμφωνίας. Σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν τα εξής:

Το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας δημοσίευσε, τελικά, τους όρους της συμφωνίας που είχε συνάψει με την Ελλάδα το 2012, για την χορήγηση έμπρακτων εγγυήσεων από την Αθήνα ως αντάλλαγμα για την έγκριση της δανειακής σύμβασης.

Όπως μεταδίδουν τα φινλανδικά μέσα, τα έγγραφα δείχνουν ότι οι δύο χώρες άνοιξαν τρεις κοινούς λογαριασμούς για τη μεταβίβαση χρημάτων και χρηματοοικονομικών τίτλων.

Οι λογαριασμοί αυτοί χρησιμεύουν ως βάση για το διμερές σύστημα παροχής των εγγυήσεων. Τα τραπεζικά δεδομένα έχουν αφαιρεθεί από τα δημοσιευμένα έγγραφα, βάσει της απόφασης του δικαστηρίου.

Νωρίτερα, το ανώτατο δικαστήριο της σκανδιναβικής χώρας, ζήτησε από τη φινλανδική κυβέρνηση να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που έκανε με την Ελλάδα για τα collateral, ως αντάλλαγμα για την παροχή κεφαλαίων για ένα δεύτερο δάνειο διάσωσης.

Σύμφωνα με το BusinessWeek, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δημοσιεύσει τη συμφωνία με την εξαίρεση ονομάτων και άλλων αναγνωριστικών των ελληνικών τραπεζών που διευκόλυναν την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων, αναφέρει το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο στο Ελσίνκι σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Η υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπλάινεν και ο τότε Έλληνας υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, υπέγραψαν τη συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου 2012, αφού κατέληξαν σε μια συμφωνία αποδεκτή από τα άλλα μέλη της ευρωζώνης, στις 5 Οκτωβρίου 2011. Η Φινλανδή υπουργός οικονομικών απαίτησε collateral ως αντάλλαγμα για την υποστήριξη της διάσωσης, με βάση μια προεκλογική υπόσχεση για την προστασία των φορολογούμενων.

Η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα που προχώρησε σε μια τέτοια συμφωνία. Το υπουργείο Οικονομικών έχει δείξει το έγγραφο στους βουλευτές χωρίς να επιτρέψει να πάρουν αντίγραφα, και στη συνέχεια δημοσίευσε μια σύντομη περίληψη. Η Ελλάδα ήθελε το έγγραφο να παραμείνει εμπιστευτικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικαστηρίου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ελληνικά ομόλογα συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες σε ένα διαχειριστή, ο οποίος τα πουλάει και επενδύει τα έσοδα σε ομόλογα των πέντε χωρών της ευρωζώνης με την υψηλότερη αξιολόγηση, με λήξη 15-30 έτη. Το Δικαστήριο παρενέβη για να γίνει γνωστή η συμφωνία μετά από επτά καταγγελίες που έχουν υποβληθεί, συμπεριλαμβανομένων και δύο βουλευτών, ενός ερευνητή και διαφόρων δημοσιογράφων.

«Η απόφαση είναι μια σημαντική νίκη για την καλή και διάφανη διακυβέρνηση που χρειάζεται σε ένα δημοκρατικό κράτος, είναι υπέροχο το ότι δεν επικράτησε το απόρρητο», δήλωσε ο ένας εκ των βουλευτών της αντιπολίτευσης που επίσης ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Ως αντάλλαγμα για την ειδική μεταχείριση, η Φινλανδία κατέβαλε εκ των προτέρων την εισφορά της στο κεφάλαιο του μόνιμου ταμείου διάσωσης και συμφώνησε να χαρίσει το μερίδιο των κερδών της από τα δάνεια που χορηγούνται από το EFSF. Το collateral δεν θα κάλυπτε όλη την ελληνική της έκθεση. Σε περίπτωση χρεοκοπίας, δεν θα μπορούσε να εξαργυρώσει το collateral μέχρι να ωριμάσουν τα επίσημα δάνεια της Ελλάδας, μια αναμονή που θα μπορούσε να διαρκέσει 30 χρόνια.

Η συμμετοχή της σκανδιναβικής χώρας στη δεύτερη ελληνική διάσωση ήταν περίπου 2,2 δις ευρώ και έδωσε στην Ελλάδα ένα διμερές δάνειο 1,3 δις ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Ο/Η Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ Κ ΤΟΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΣΜΟ λέει:

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΟΙ 6 000 000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΙΑΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ Κ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Κ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ 6 000 000 ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ Κ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Κ ΤΑΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΕΣΠΑ Κ ΜΚΟ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ Κ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ GREXIT ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κ ΟΧΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ Κ ΔΙΩΓΜΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΖΗΤΩ ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ

  2. Πέστε μου μια κίνηση η μια απόφαση για το καλό της χώρας.Οτιδήποτε έπραξε ήταν
    για να δημιουργήσει διαφθορά διαπλοκή και καταστροφή.

  3. ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΣΤΟΥΠΙ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΝΩ ΣΟΥ !!! Ο ΛΑΟς ΑΝΑΒΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΙΡΑ ΤΑ ΜΕΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΡΕ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΘΑ ΜΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟς ΨΗΤΟ !!!!!!!!!!!

  4. TO XONTROGOUROUNO E???DE MOUKANEI ENTYPOSH PRODOTHS KLASIKH PERIPTOSH PASOKEMON !!!!!!!!!

  5. Διαβάστε μερικοί να ξεστραβωθειτε,α και να μην ξεχάσω από βδομάδα ξεκινούν εκπτώσεις,τρεξτε να πάρετε την μάρκα των κινητών που εξάγουν οι διαχρονικό συνεργάτες,των ναζί.Στεφανε στα μανταλάκια τους συνεργάτες των ες ες

  6. Ετσι μπράβο,βάλτε με στη πρίζα.
    Σε λίγες ώρες κλείνω…αισίως,τρείς ημέρες αϋπνη.
    Οσονούπω θα το γιορτάσω,με τουρτίτσα και κεράκια.

    2012

    Ο Βενιζέλος υπέγραψε με την Φιλανδό ομόλογό του συμφωνία εγγυήσεων(ΦΩΤΟ)

    Η συμφωνία εγγυήσεων αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Φινλανδίας στο νέο πακέτο διάσωσης 130 δις ευρώ για την Αθήνα.

    Kορυφαίες ελληνικές τράπεζες θα παρέχουν ασφάλεια σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας.
    Η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Jutta Urpilainen και ο Έλληνας ομόλογός της, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπέγραψαν τη συμφωνία στις Βρυξέλλες κεκλεισμένων των θυρών τη Δευτέρα.

    Οι εγγυήσεις δανείων καλύπτουν το 40 % του μεριδίου της Φινλανδίας στο πακέτο διάσωσης.

    Βάσει της συμφωνίας, η Ελλάδα θα μεταφέρει το ένα δις ευρώ ομόλογα σε δεσμευμένο λογαριασμό.
    **************
    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Φινλανδία έλαβε την πρώτη δόση των πληρωμών εγγυήσεων που είχε απαιτήσει από την Ελλάδα ως προϋπόθεση για τη συμβολή στο δεύτερο δάνειο του φορτωμένου από το χρέος κράτους της Νότιας Ευρώπης.
    Η Φινλανδία πληρώθηκε με 311 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα, όπως δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών στο Ελσίνκι, σήμερα σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του.

    Οι συνολικές πληρωμές για τη Φινλανδία είναι 925 εκατ.€ , και καταβάλλονται σταδιακά στο πλαίσιο του δεύτερου δανείου της Ελλάδας, σύμφωνα με το υπουργείο.
    Η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα που πήρε εγγυήσεις, μετά από συνομιλίες που διήρκεσαν περισσότερο από τέσσερις μήνες.
    Η υπουργός Οικονομικών Jutta Urpilainen αναζήτησε τις επιπλέον εγγυήσεις για τον περιορισμό των υποχρεώσεων προς τους φορολογούμενους στη βορειότερη χώρα του ευρώ.

    Finland Gets Collateral Deal With Greece
    By Kati Pohjanpalo –

    17/8/2011

    Finland reached an agreement with Greece on receiving collateral to cover its bailout contribution as the Nordic nation rejected any form of joint regional liability such as selling common euro bonds.

    http://www.bloomberg.com/news/2011-08-17/finland-gets-collateral-deal-with-greece.html
    Ανακοίνωση τύπου περί δημοσιευμάτων για φιλανδικές εγγυήσεις

    30/8/2011

    http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/587c4850-e29c-4e15-a68d-a66ba890e7f7

    Δημοσιεύματα που αναπαράγουν χθεσινό τηλεγράφημα διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης.
    Όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η γραμμή που
    ακολούθησε και ακολουθεί η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup και ό,τι έχει κάνει το κάνει σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών, με επιδίωξη την άμεση και πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου.

  7. 300+1 τους νομιμοποιουν να μας γαμανε στην ανηφόρα με την παρουσία τους μεσα στο μπουρδελο τους .
    Εαν δεν ήταν αλήθεια αυτο που λέω , γιατι ειναι ελεύθεροι οι εφιάλτες πχ Γαπ , σαμαρας και ο χοντρό πουσταρας ;
    Πατριδα θρησκεια οικογενεια και ολα τα αλλα ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ για την μάζα που νομιζουν οτι ειναι κυρίαρχος λαος !!!!
    Άντε ζώα …..καλο σφαξημο να έχουμε .

  8. Δεν πρεπει να βρεθει ενας τρομοκρατης για να γαμησει το σιχαμα βενιζελος .Δεν πρεπει να ψοφησει για να τελειωνουμε με αυτο το αποβρασμα του πασοκ.Δεν πρεπει το κοπροσκυλο να παει φυλακη για το κακο που εκανε στους ελληνες

Comments are closed.