Το αγαπημένο αναψυκτικό κάθε σωστού άντρα το καλοκαίρι είναι ασφαλώς η μπύρα. Πόσοι όμως γνωρίζουν πώς θα την πιουν σωστά ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόλαυσή της και ποια είναι τα μοιραία λάθη;
Αρχικά, αξίζει να τονιστεί πως το σημαντικότερο στοιχείο που καθιστά απολαυστική μια μπύρα, πέρα από την ποιότητά της, είναι η θερμοκρασία της. Και ο τρόπος που κρατάς το μπουκάλι ή το ποτήρι σου μπορεί να επιφέρει αλλαγές προς το χειρότερο. Οι πιο πολλοί συνηθίζουν να πιάνουν το μπουκάλι ή το ποτήρι από τη μέση του και όχι από το στόμιό του. Κάτι που, σύμφωνα με τους νόμους τόσο της φυσικής όσο και της κοινής λογικής, να μεταφέρει θερμότητα από το χέρι προς την μπύρα, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το ποτήρι – αν έχει χερούλι το κρατάς από αυτό, αν όχι από το επάνω μέρος του.
Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μόνα λάθη και όπως τονίζει η beer expert Anne Becerra, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για τρεις ακόμη σημαντικές κόκκινες γραμμές. Σύμφωνα με την Becerra λοιπόν, δεν θα πρέπει να πίνεις απευθείας από το μπουκάλι ή από το κουτάκι, δεν θα πρέπει να την πίνεις απελπιστικά παγωμένη και ασφαλώς δεν θα πρέπει να κατεβάζεις βαρέλια στην καθισιά σου