Τα χρέη πνίγουν την Ελλάδα. Δείτε πόσα έπρεπε να μαζέψει η κυβέρνηση!

Κοινοποίηση:
energopoiisi-ton-poinon-gia-ta-chrei-pros-to-dimosio-meta-tis-giortes

Τεράστια τρύπα…

Είναι μαθηματικώς δεδομένο και στηρίζεται στην λογική των αριθμών που ποτέ δεν κάνουν λάθος! Όταν δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς και να πληρώσεις… Στο πεδίο της οικονομίας μάλιστα, αυτό το λογικό σενάριο αποκτά πρόσθετη αξία, καθώς αν πολλοί άνθρωποι μαζί δεν έχουν χρήματα, τότε το «φουρτουνιασμένο» λιμάνι της οικονομίας που δεν πρόκειται να δει καράβι να το προσεγγίζει!!!

Όταν οι περισσότεροι Έλληνες είναι απλήρωτοι, οι φόροι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, τα capital control συνεχίζουν να μας εγκλωβίζουν και το μέλλον είναι τόσο δυσοίωνο, τότε πως θα καταφέρει ο «φουκαριάρης» ο Έλληνας να βρει χρήματα να πληρώσει αυτά που οφείλει και που καθημερινά αυξάνονται;;

Τον Αύγουστο λοιπόν, 548 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ σε φόρους δεν κατάφεραν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. Και μάλιστα, εδώ μπαίνει το θέμα τους μέλλοντος που γράψαμε, όταν τους επόμενους μήνες προβλέπεται ν αδειάσουν τα πορτοφόλια τους σε νέους φόρους.

Και δεν είναι μόνο ο Αύγουστος που είχε εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα, αλλά αποτελεί συνέχεια του Ιουλίου που είχε «τρύπα» άλλα 188 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή συνολικά, 736 εκατομμύρια ευρώ δεν πληρώθηκαν στο κράτος ολόκληρο το καλοκαίρι!!

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είναι αποκαλυπτικά και παρουσιάζουν το μέγεθος της πολιτικής αστοχίας που κυνηγάει το επιτελείο της κυβέρνησης. Οι  ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που συσσωρεύτηκαν μετά την 1 Ιανουαρίου έφτασαν τον Αύγουστο στα 6,923 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 645 εκατ. ευρώ έναντι του Ιουλίου. Η αντίστοιχη αύξηση του Ιουλίου έναντι του Ιουνίου, ήταν 388 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε με τίποτα να πιάσει το στόχο της εισπραξιμότητας των οφειλών και να γεμίσει τα ταμεία του κράτους.

Και τι να τις κάνεις τις 100 δόσεις, όταν τα συνολικά χρέη προς την εφορία, ξεπέρασαν πλέον και τα 79 δισεκατομμύρια ευρώ. Όσα δηλαδή θα πάρουμε ως δάνειο από τους ξένους για το τρίτο μνημόνιο!!

Και εδώ εμφανίζεται το «θαύμα» του τρίτου μνημονίου που προβλέπει:

– αυτοματοποιημένο σύστημα στις κατασχέσεις
– λίστα με όσους χρωστάνε πάνω από 70.000 ευρώ, στους οποίους θα γίνουν οι πρώτες κατασχέσεις. Από εκεί και πέρα, ο πήχης θα κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά.
– Δεν ισχύει το όριο του 25% για κατασχέσεις μισθών – συντάξεων,
– το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις έχει κατέβει στα 1.000 ευρώ, από 1.500 ευρώ που ίσχυε ως τώρα!
– Τέλος οι ρυθμίσεις με τα 20 ευρώ το μήνα στις

– Περισσότερα θα πληρώσουν ακόμη και όσοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.

– Αύξηση του επιτοκίου που επιβαρύνει τη ρύθμιση και μάλιστα έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες, καθώς έως τώρα για οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ η ρύθμιση ήταν άτοκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: