Σύμφωνα με τον Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, το να μαγειρεύετε τις μπριζόλες σας αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει είναι λάθος.Παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να μαγειρέψετε τις μπριζόλες σας χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
Πώς θα μαγειρέψετε μια παγωμένη μπριζόλα
1. Ξεκινήστε βγάζοντας την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάζοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Μόλις το λάδι ζεσταθεί βάλτε την μπριζόλα κατευθείαν μέσα σε αυτό προσθέτοντας τα απαραίτητα μπαχαρικά που θέλετε. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά.
3. Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε την μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο όπου θα την ψήσετε πλέον στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τη θέλετε).
Tip Για να μαγειρευτεί τέλεια μια παγωμένη μπριζόλα θα πρέπει να την έχετε τοποθετήσει στην κατάψυξη με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να την τυλίξετε με λαδόκολλα (για να μην σχηματιστούν πάνω της κρύσταλλα νερού) και να την τοποθετήσετε στη συνέχεια μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι.
ΠΗΓΗ: spirossoulis
Ειπαμε αν θελετε σολες για τιποτα παλιοσανδαλια λιωμενα καντε τις ετσι..
Αλλιως τουλαχιστον μια ωρα σε θερμοκρασια δωματιου – σκουπισμα καλο με χαρτι αποροφητικο να φυγει ολη η υγρασια – αλατοπιπερωμα ακριβως πριν μπει στο (σουπερ καυτο) τηγανι η τη γκριλιερα και καλη ορεξη…
Θα ερθεις να μου την φτιαξεις και να μου την ψησεις;