Ήταν ένα λάθος που έγινε επειδή οι αρμόδιοι του στρατοδικείου δεν διαβίβασαν στον δικαστή που είχε αναλάβει την υπόθεση το πιστοποιητικό γέννησης του μικρού
Ο αιγύπτιος Αχμέντ Μανσούρ Κουράνι Αλί κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων, για οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας και για βανδαλισμό δημόσιας περιουσίας, κατά τις ταραχές στην Αίγυπτο το 2014 από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Ως αποτέλεσμα των πράξεων του, ο Αχμέντ καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ισόβια από το στρατιωτικό δικαστήριο της χώρας, μαζί με άλλα 115 άτομα, που βαρύνονται με ανάλογες κατηγορίες.
Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά στην υπόθεση του Αχμέντ Μανσούρ: είναι μόλις τεσσάρων ετών και την εποχή που έγιναν τα εγκλήματα ήταν περίπου δύο.
Πώς, όμως, θα μπορούσε ένα μωρό να γίνει δολοφόνος και μάλιστα να συμμετέχει σε ταραχές; Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο αυτό φαντάζει αδιανόητο, κάτι που φαίνεται ότι κατάλαβαν πρόσφατα και οι αιγυπτιακές αρχές, καθώς παραδέχθηκαν -άτυπα- ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος.
Σε δηλώσεις του στο BBC ο δικηγόρος του παιδιού είπε ότι το γεγονός ότι το παιδί βρέθηκε στη μεγάλη λίστα με τα κατηγορούμενα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων ήταν ένα λάθος που έγινε επειδή οι αρμόδιοι του στρατοδικείου δεν διαβίβασαν στον δικαστή που είχε αναλάβει την υπόθεση το πιστοποιητικό γέννησης του μικρού.
Αν το είχαν κάνει, ο δικαστής θα έβλεπε ότι κατηγορούν για δολοφονίες ένα παιδί τεσσάρων ετών και θα οι αρχές θα είχαν καταδικάσει τον πραγματικό δράστη, έναν 16χρονο ο οποίος ονομάζεται Αχμέντ Μανσούρ Κουράλι Σαράρα. Δηλαδή η μόνη διαφορά με το παιδί, είναι πως το όνομα του τετράχρονου τελειώνει σε Αλί.
Το λάθος παραδέχθηκε μέσω facebook και ένας αξιωματούχος του στρατού της Αιγύπτου. Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον κάποιοι σίγουρα γνώριζαν την πραγματική ηλικία του «δράστη». Άλλωστε, το 2014 η αιγυπτιακή αστυνομία είχε κάνει έφοδο στο σπίτι του για τον συλλάβει, αλλά επειδή είδαν πως επρόκειτο για ένα μωρό, έθεσαν υπό κράτηση τον πατέρα του!
Πάντως, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη της απίστευτης αυτής υπόθεσης…
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη τέτοιες χώρες και λέμε πως η Ελλάδα
έχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη.?????????????????