Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό σε εστιατόριο στο Μπαγκλαντές! Επιβεβαιώνονται 4 νεκροί & 35 τραυματίες! (BINTEO)

Κοινοποίηση:
hostagedah (4)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ένα εστιατόριο στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα, μετέδωσε το «πρακτορείο» Amaq που πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Amaq, περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή. Ωστόσο τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για τέσσερις επιβεβαιωμένους θανάτους και αρκετούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, γύρω στις 21.20, τοπική ώρα, οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery όπου συχνάζουν κυρίως ξένοι που διαμένουν στο Μπανγκλαντές και άνοιξαν πυρ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το εστιατόριο και αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους.

Μέσα στο εστιατόριο βρίσκονταν αρκετοί υπήκοοι ξένων χωρών, οι οποίοι κρατήθηκαν όμηροι των 8-9 ένοπλων εισβολέων, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με το Russia Today, τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση. Αναφορικά με τον αριθμό των τραυματιών, το ρωσικό πρακτορείο μεταδίδει ότι αγγίζουν τους 35.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: