Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί το απόγευμα της Παρασκευής η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο πρώτο της ταξίδι μετά την τέταρτη ορκωμοσία της για τη θητεία της καγκελαρίας, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.
Στη συνάντησή τους θα συζητήσουν για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές.
Η Μέρκελ ορκίστηκε σήμερα το πρωί για την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία της Γερμανίας 171 ημέρες μετά τις ατελέσφορες εκλογές του Σεπτεμβρίου σε μία ένδειξη των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει στην προσπάθεια της να συντονίσει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, τους Χριστιανοκοινωνιστές συμμάχους της και τους Σοσιαλδημοκράτες.
Τη Δευτέρα δήλωσε ότι θα μεταβεί στο Παρίσι για να προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας και της 23ης Μαρτίου καθώς και να αποσαφηνίσει το επόμενο στάδιο.
Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα και ο νέος Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σύμφωνα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Σημειώνεται ότι Παρίσι και Βερολίνο έχουν δεσμευτεί να δώσουν από κοινού μια νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως την ελλειπή λειτουργικότητα και την άνοδο του λαϊκισμού.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: «Το ολοκαύτωμα των “Μακεδόνων” στη “Μακεδονία της Λευκής Θάλασσας” δεν πρέπει ποτέ να ξεχασθεί»
«Το ολοκαύτωμα των ‘Μακεδόνων’ στη ‘Μακεδονία της Λευκής Θάλασσας’ δεν πρέπει ποτέ να ξεχασθεί»
Ο τίτλος από το δημοσίευμα
Μάρτιος 13, 2018. 21:08
Σκόπια.
Το κόμμα της «Μοναδικής Μακεδονίας» πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου καλώντας την κυβέρνηση να τιμήσει και το Ολοκαύτωμα (αφού τίμησε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων) της ‘Μακεδονίας’ με τα 32 χιλιάδες παιδιά των «Μακεδόνων» (Σλάβων) από τη «Μακεδονία» της Λευκής Θάλασσας (Αιγαίο) το 1948.
Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της «Μοναδικής Μακεδονίας» Βαγγέλ Σίμεφ, κατά τη συνέντευξη Τύπου, είπε:
«Χθες υπό την αιγίδα του Ζόραν Ζάεφ, τιμήθηκε η 75η επέτειος του Ολοκαυτώματος των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η «Μοναδική Μακεδονία» και ο λαός της «Μακεδονίας» (κράτος Σκοπίων) συμπάσχει με την τραγωδία των απελαθέντων 7,144 Εβραίων, καθώς και με τις τραγωδίες άλλων εθνών.
Ωστόσο, είναι μεγάλη ντροπή για ένα έθνος να μην γνωρίζει τη στενότερη ιστορία του, που καλύπτει τα τελευταία χρόνια. Κακώς που δεν έχει ενταχθεί και στο εκπαιδευτικό μας σύστημα αυτό που έγινε πριν από 70 χρόνια με τη δίωξη των ‘παιδιών των (Σλάβων) Μακεδόνων’ που εξορίσθηκαν από την «Μπελομόρσκα Μακεντόνια» από την ελληνική μοναρχο-φασιστική κυβέρνηση».
Συνέχισε:
«Καθήκον της ‘Μακεδονίας’ ως κράτος είναι να νοιάζεται πέρα από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και για το ολοκαύτωμα των «Μακεδόνων» από την «Μπελομόρσκα Μακεντόνια».
Αυτήν την ημέρα θα τη θυμόμαστε εμείς οι περίπου 32 χιλιάδες παιδιά ηλικίας από 2 έως 14 ετών και περίπου 100 χιλιάδες ενήλικες που εκδιώχθηκαν για πάντα από τις εστίες τους. Η υπενθύμιση είναι μια ευκαιρία για να μην ξεχνάμε τι συνέβη και σε εμάς, ώστε τα λάθη να μην επαναληφθούν.
«Ο λεγόμενος εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα είχε γεωπολιτικό στρατηγικό στόχο για τη μόνιμη εξάλειψη και εθνοκάθαρση των «Μακεδόνων» (Σλάβων) από τις εστίες τους. Ένας τέτοιος στρατηγικός στόχος επιδιώχθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της ελληνικής κυβέρνησης που υποστηρίζονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
»Αυτή η ελληνική στάση απέναντι στον «μακεδονικό»- σλαβικό λαό συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια.
Η Ελλάδα ξεκίνησε την πολιτική της συστηματικής καταστροφής των «μακεδονικών» ριζών, διαγράφει τη «μακεδονική» ταυτότητα και το όνομα και εξακολουθεί να το πράττει με τις ευλογίες της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Η διαφορά μεταξύ του ολοκαυτώματος του εβραϊκού λαού και του «μακεδονικού» λαού είναι ότι το εβραϊκό (ολοκαύτωμα) ολοκληρώθηκε πριν από 75 χρόνια και το «μακεδονικό» συνεχίζεται. Το Ολοκαύτωμα της «Μακεδονίας» θα τελειώσει με την αλλαγή του ονόματος, της ταυτότητας και της γλώσσας.
(Στοιχεία από makfax.com.mk)
—
The Hellenic Information Team
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΕΔΩΡΟΣ – http://www.echedoros-a.gr
Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης τουιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr