Την Παρασκευή στην ανακρίτρια ο εκδότης Λιακουνάκος για τις μίζες στα εξοπλιστικά – Αυτά είναι τα στοιχεία που τον «καίνε»…

Κοινοποίηση:
liakounakos-708_0_0

Το κατώφλι της ανακρίτριας κατά τη διαφθοράς θα περάσει… την Παρασκευή ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος προκειμένου να απολογηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία. Ο επιχειρηματίας αρνείται τις κατηγορίες και στην απολογία του θα επιχειρήσει να αντικρούσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική δικαιοσύνη έχει στη διάθεση της στοιχεία από το Μονακό για την offshre εταιρία “Ιντεράξιον” η οποία φέρεται όπως έλεγε αρμόδια πηγή να συνδέεται με τον επιχειρηματία.

Ειδικότερα, από την Σουηδική εταιρία Ερικσον που προμήθευσε στη χώρα μας τα 4 ιπτάμενα ραντάρ που θα τοποθετούνταν στα Βραζιλιάνικης κατασκευής αεροσκάφη Εμπράερ και αποτελούσε αντισταθμιστικό πρόγραμμα για τη σύμβαση του αερομεταφερόμενου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) αξίας 540 εκατομμυρίων ευρώ ,φαίνεται να φτάνουν στην Ιντεραξιον περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ μαύρο χρήμα. Στη συνέχεια , σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τα χρήματα διοχετεύθηκαν σε δυο εταιρίες , τις Χαϊγουντ και Ρέα.

Διαχειριστής της πρώτης εμφανίζεται ο Γιώργος Καμάρης ο οποίος εκλήθη ως μάρτυρας από την ανακρίτρια και φέρεται να αποκάλυψε ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας είναι ο πρώην Διευθυντής της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών , επι υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος. Όσον αφορά την δεύτερη εταιρία (ΡΕΑ) ο χρηματιστής και κατηγορούμενος στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου , Πέτρος Χριστοδουλιδης, εκλήθη από την ανακρίτρια και ξεκαθάρισε πως εκείνος είχε εντολή από τον κ .Καμάρη.

Σημαντική θεωρείται από τις αρχές και η μαρτυρία του πρώην στελέχους της Ερικσον , Λις Ολοφ Νένζελ , που φέρεται ως διαχειριστής των μαύρων ταμείων της εταιρίας. Ο Νένζελ εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον της ανακρίτρια και φέρεται να έδωσε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών από τους οποίους έφυγαν εμβάσματα και κατέληξαν σε λογαριασμούς της Ιντεραξιον στην τράπεζα HSBC στο Μονακό . Οι δικαστικές αρχές κατάφεραν να πάρουν τα στοιχεία που χρειάζονταν μέσω eurojustice καθώς το Μονακό δεν απάντησε στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που υπέβαλαν αφού από το 2003 η Ιντεράξιον δεν υφίσταται.

Διαβάστε επίσης:

Στον ανακριτή ο Λιακουνάκος για τις μίζες στα εξοπλιστικά- Από την πίσω πόρτα τον βάλανε για να μην τον πάρει κανένας “μυρωδιά” (φωτο makeleio.gr)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: