«Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης» διαμηνύει το Μαξίμου.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών. Στόχος, όπως τόνιζαν, ήταν η γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία.
«Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ» επισημαίνει το Μαξίμου, τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή.
Παράλληλα, αναφέρονται στις δηλώσεις του αντιπροέδρο της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.