Τι λές τώρα!Δεν λειτουργείς στο σεξ; Μπορεί να φταίει το ιστορικό σου…

Κοινοποίηση:
screen-shot-2015-06-12-at-12-24-57-pm

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of Sexual Medicine από ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών, με επικεφαλής τον διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Χατζηχρήστου, δίνει μια νέα διάσταση στο πώς πρέπει να γίνεται η έγκυρη διάγνωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, ένα πρόβλημα συχνό σε άνδρες, αλλά και σε γυναίκες, στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από δυο χρόνια εμπεριστατωμένης μελέτης και έρευνας, ένα λεπτομερές σεξουαλικό ιστορικό είναι ο ακρωγωνιαίος λίθος για την αξιολόγηση όλων των σεξουαλικών προβλημάτων και για τη διάγνωση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Η αξιολόγηση από τον ειδικό μπορεί και πρέπει να βασίζεται σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον πάσχοντα, με ειλικρινείς απαντήσεις για:

την σεξουαλική ταυτότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ερωτική δραστηριότητα και τον τρόπο λειτουργίας στο κρεβάτι, την γενική κατάσταση της υγείας και την ύπαρξη τυχόν συνοδών νοσημάτων – καθώς έχει διαπιστωθεί ότι συγκεκριμένες παθήσεις συμβάλλουν στη σεξουαλική δυσλειτουργία – τη σχέση με τον ερωτικό σύντροφο, αλλά και τις προσδοκίες και τις απόψεις καθενός εκάστου.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να σημαίνει αδυναμία στύσης, πρόωρη εκσπερμάτιση, έλλειψη οργασμού, πόνο κατά την επαφή και άλλα, τα οποία, εάν το ζευγάρι δεν απευθυνθεί στον ειδικό, σταδιακά “τρώνε” τη σχέση και απομακρύνουν το ζευγάρι.

Τα τελευταία χρόνια έχει προβληματίσει τους ειδικούς το γεγονός ότι πολλοί νέοι άνθρωποι ομολογούν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ερωτικά, όπως θα ήθελαν, κάτι που, όπως φαίνεται, συνδέεται άμεσα και με την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων. Χιλιοεπιωμένο, μεν, αληθές, δε, ότι η οικονομική ένδεια έχει καταβαραθρώσει το ηθικό των επίδοξων εραστών την Ελλάδα, γιατί αν δεν έχεις δουλειά κι αν δεν έχεις να φας, το τελευταίο που έχεις στο μυαλό σου μάλλον είναι το σεξ.

Πίσω στη νέα, ενδιαφέρουσα μελέτη, ο κ. Χατζηχρήστου και οι συνεργάτες του, ακολουθώντας τη σύγχρονη βιβλιογραφία και τις επιταγές της Διεθνούς Επιτροπής Διαβούλευσης για τη Θεραπεία Σεξουαλικών Προβλημάτων, βρήκαν έναν αλγόριθμο για τη διαγνωστική αξιολόγηση των πασχόντων, μαζί με τον οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τυποποιημένες κλίμακες, λίστες και ερωτηματολόγια για ακόμη πιο ακριβή διάγνωση.

sportdog.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: