Τι να κάνετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Κοινοποίηση:
d03bbf006e845a67abd3645cd8abd717_L

Σας έμειναν πολλά κόκκινα αυγά; Βάλτε τα στο ψυγείο! Τα αυγά τα αγαπάμε γιατί περιέχουν χολίνη, τη βιταμίνη που μας κάνει ευτυχισμένους…αφού βοηθά στην παραγωγή της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης ή, αλλιώς, των ορμονών της ευτυχίας…

Επίσης βρίσκονται στην πρώτη θέση με τις ποιοτικές πρωτεΐνες που απορροφώνται απόλυτα από τον οργανισμό, βοηθούν στο αδυνάτισμα γιατί μας χορταίνουν με λίγες θερμίδες, ενώ κάνουν καλό στην όραση, δίνουν ενέργεια και δυναμώνουν τους μυς, αφού το ασπράδι περιέχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν τίθεται δίλημμα, τα αυγά του Πάσχα θα καταναλωθούν όλα και με ευχαρίστηση!

Με τα αυγά που περίσσεψαν έχετε μια πρώτης τάξεως πρώτη ύλη για να φτιάξετε νέες συνταγές, που ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και αρέσουν σε όλους.

Τα προσθέτετε σε σαλάτες και σε πίτες, τα γεμίζετε ή τα πανάρετε και έχετε ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό, τα κάνετε ντιπ, αυγοσαλάτα ή ακόμα και τουρσί.

olivemagazine.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. κοβουμε μερικα αυγα στα τεσσερα,τα πασπαλιζουμε με αλατι και πιπερι,ριχνουμε ψιλικομενο φρεσκο κρεμμυδακι και μαινανο,μισο χυμο λεμονιου και ελαιολαδο,νοστιμοτατη σαλατα.

Comments are closed.