Ο ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος και η δυσοσμία του οφείλεται στα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα. Υπάρχουν όμως και μερικές τροφές που συμβάλλουν εξίσου στην δυσοσμία του ιδρώτα…
- Καρυκεύματα όπως το κάρυ και το κύμινο, αλλά και φαγητά όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορεί να μεταφέρουν την πολύ έντονη μυρωδιά τους στον ιδρώτα μας.
- Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ενώ κάνουν καλό στην υγεία μας μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσοσμία όταν το σώμα μας τα διασπά σε ενώσεις του θείου.
- Το κόκκινο κρέας συμβάλει και αυτό στην κακοσμία του ιδρώτα. Όταν διασπάται από το σώμα, συχνά αποθηκεύεται το αμινοξύ καρνιτίνη που ευθύνεται για κάποιες όχι και τόσο εύοσμες μυρωδιές.
- Τα ψάρια μερικές φορές μπορεί να αφήσουν μια ελαφριά μυρωδιά ψαρίλας. Για αυτό ευθύνονται όσα περιέχουν την ουσία χολίνη, όπως ο τόνος και ο σωλομός.
- Τέλος, το αλκοόλ και η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσουν την εφίδρωση και μαζί την ένταση της μυρωδιάς του ιδρώτα.