Τον “Κινέζο” έκανε η Λαγκάρντ για το χρέος της Ελλάδας!

Κοινοποίηση:
reuters-i-ellada-den-tha-katavalei-ti-dosi-sto-dnt-tin-triti

Τώρα τα γυρίζει…

Τον «Κινέζο» έκανε η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το θέμα του χρέους στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη στην πόλη της Ουάσιγκτον.»

Και ενώ θα περίμενε κανείς, να ανοίξουν «πηγαδάκια» και να συζητηθούν τα ζητήματα του χρέους και μάλιστα από τη στιγμή που το τρίτο μνημόνιο έχει την ελληνική υπογραφή, τα στόματα από πλευράς δανειστών έμειναν κλειστά!

Το τετ α τετ του κ. Σταθάκη με την Λαγκάρντ διήρκεσε περίπου μισή ώρα  και δεν αντάλλαξαν απόψεις για το ελληνικό χρέος. Απλώς είπαν ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης θα συζητηθεί και η υπόθεση ελάφρυνσης του χρέος, κάτι που επιθυμούν τόσο η Ελλάδα όσο και το ΔΝΤ.

Ο κ. Σταθάκης έκανε μια επισκόπηση της κατάστασης στην Κριστίν Λαγκάρντ, με αναφορές στο δεύτερο πακέτο μέτρων που δεν έχει περάσει από την Βουλή, όπως η φορολόγηση των αγροτών και ορισμένοι εφαρμοστικοί νόμοι της συμφωνίας. Όπως τόνισε η κα Λαγκάρντ, το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Πέραν του ζητήματος του χρέους, στην ατζέντα των συζητήσεων υπήρξαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: